Piloții Ryanair intră din nou în grevă. Ce zboruri vor fi afectate

Piloții Ryanair intră din nou în grevă. Ce zboruri vor fi afectate Ryanair. Sursa foto: arhiva EVZ

O grevă generală a fost anunțată de piloții companiei aeriene low cost, Ryanair, ca urmare a faptului că nemulțumirile lor nu au fost ascultate de patronat.

Piloții de la baza Ryanair din Belgia anunță faptul că vor fi în grevă generală în data de 29 și 30 iulie 2023. Ei vor opri avioanele la sol și vor protesta vizavi de faptul că patronatul companiei aeriene nu le-a ascultat problemele.

”Comunicarea managementului este însoțită de amenințări de reducere a traficului, în timp ce baza noastră este cea mai profitabilă din întreaga rețea”, șeful sindicatului piloților.

În replică, patronul Ryanair le-a cerut șefilor de sindicat să vină la Dublin, Irlanda, pentru a purta negocieri, dar aceștia au refuzat.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Le-am spus că vrem o propunere concretă care să rezolve trei revendicări, dar nu am primit nimic”, insistă sindicalistul.

Tensiuni mari la Ryanair

În urmă cu o săptămână, piloții de la Ryanair au fost în grevă pentru două zile. Trei zboruri spre trei orașe din România, București, Iași și Cluj au fost anulate.

Greva care a avut loc în data de 15 și 16 iulie a adus la anularea peste 120 de zboruri, și daune economice importante pentru compania aeriană.

Piloţii de la Ryanair solicită revenirea salariilor la nivelul existent la momentul declanșării pandemiei de coronavirus. Ei acceptaseră atunci o reducere salarială temporară pentru a ajuta firma să atenueze impactul restricţiilor de călătorie impuse din motive sanitare.

Piloţii au reclamat şi probleme cu perioadele de odihnă, afirmă presa belgiană.

Conflictul de muncă nu s-a rezolvat după întâlniri între reprezentanţii piloţilor şi conducerea companiei. Din acest motiv, 80% din piloţii cu baza la Charleroi au intrat în grevă.

Italia afectată de grevă

Angajații de mai multe aeroporturi din Italia, dar și de la companiile aeriene, cum ar fi Malta Air, care operează zboruri pentru Ryanair, au fost în grevă generală.

Traficul aerian a fost grav perturbat, la finalul săptămânii trecute, când peste 1.000 de zboruri au fost anulate.

Greva a fost declanșată pentru a forța semnarea unui contract colectiv de muncă, cel vechi fiind expirat de șase ani.