„L-am informat pe vicepremierul Alexei Gordeyev că noi credem că sistemul pentru acceptarea exporturilor trebuie să fie schimbat. Există ţări care au cerinţe specifice. Pentru ele, ar trebui să avem licenţe de export”, a spus Dankvert.
La rândul lui, Dmitry Patrushev, ministrul rus al Agriculturii, afirma recent că ar trebui reglementat preţul cerealelor pe piaţa internă. Oficialul a precizat, însă, că declaraţiile sale se referă numai la utilizarea subvenţiilor pentru transportul rutier din regiunile îndepărtate şi alte mecanisme folosite anterior.
Anul trecut, Rosselkhoznadzor a extins verificarea exportatorilor de cereale, pentru a reduce riscul plângerilor din ţările importatoare şi a spori potenţialul de export al Rusiei.
Dmitry Patrushev anunţa în decembrie că recolta de cereale a Rusiei din 2018 s-a ridicat la 110 milioane tone. În 2017, Rusia a avut o recoltă record: 135,4 milioane tone.
Ministerul rus al Agriculturii se aşteaptă ca în actualul an agricol, care acoperă perioada iulie 2018-iunie 2019, exporturile de cereale din Rusia să se ridice la 39 milioane tone, dintre care 34 milioane tone de grâu.