Evenimentul Zilei > International > Rusia i-a DOTAT pe rebelii din Ucraina cu AVIOANE?
Rusia i-a DOTAT pe rebelii din Ucraina cu AVIOANE?

Rusia i-a DOTAT pe rebelii din Ucraina cu AVIOANE?

În timp ce luptele din estul Ucrainei se întețesc pentru câștigarea controlului asupra aeroportului din Donețk, trupele Kievului s-ar putea confrunta cu un nou pericol: atacurile aeriene.

Lideri ai auto-proclamatei Republici Lugansk au declarat pentru rețeaua rusă de televiziune Life News că și-a format propria forță aeriană, informează Kiev Post.

Ei nu au oferit detalii nici despre componența acestei forțe aeriene (avioane, elicoptere, drone?) și nici cum componentele acesteia au fost trecute peste graniță.

Informația de marți survine după declarația de luni a premierului ucrainean Arseni Iațeniuk, potrivit căreia noi forțe armate și echipamente militare au sosit de la Moscova pentru a întări rândurile rebelilor.

„Tancuri, lansatoare multiple de rachete GRAD, lansatoare de rachete BUK și SMERCH, sisteme radio de spionaj electronic nu sunt vândute pe străzile sau în piețele din Donețk. Numai armata rusă le are”, a declarat Iațeniuk, citând surse ale serviciilor secrete.

La rândul său, Rusia a declarat marți că întețirea activității militare a forțelor ucrainene ar putea fi un obstacol în calea organizării unui summit cvadri-partit Rusia, Ucraina, Germania și Franța, informează Reuters care citează RIA Novosti. În același timp, Occidentul acuză Rusia că ea este cea care blochează reuniunea prin încălcarea înțelegerii de încetare a focului stabilită acum patru luni de zile.