Ruladă cu fructe de pădure. Rețeta de care nu te saturi niciodată
- Iulia Moraru
- 23 ianuarie 2024, 08:59
În momentele când dorim ceva dulce, dar totuși vrem să evităm consumul excesiv de zahăr, rețeta pentru ruladă cu fructe de pădure devine opțiunea perfectă. Această prăjitură este simplu de pregătit, iar cantitatea de zahăr utilizată este mică.
Această ruladă cu fructe de pădure este realizată în trei etape distincte. În primul rând, este necesar să pregătești foaia, apoi să realizezi crema de umplutură, și în cele din urmă, să prepari crema pentru decor.
Rețetă de ruladă cu fructe de pădure
Pentru foaie ai nevoie de următoarele ingrediente:
- trei ouă
- 60 g făină
- o lămâie
- 60 de g zahăr.
Pentru umplutură este nevoie de:
- 30 g de fructe de pădure
- un albuș
- 30 g de zahăr
- 75 ml de frișcă.
Pentru crema de decor ai nevoie de:
- 200 g mascarpone
- 100 ml frișcă
- două gălbenușuri
- 40 g zahăr
- un plic zahăr vanilat
- 100 g de fructe de pădure.
Dacă nu ai la îndemână fructe de pădure, poți folosi orice alt fruct, cum ar fi zmeura, murele, căpșunile sau fructele din compot. Desigur, cantitatea de zahăr poate fi redusă, în funcție de preferințe.
Mod de preparare
Pentru această ruladă cu fructe de pădure, în primul rând ai nevoie să pregătești foaia.
- se freacă gălbenușurile cu o lingură de zahăr;
- se bat albușurile spumă cu zahărul rămas;
- se adaugă treptat gălbenușurile la albușuri;
- la final, se încorporează făina și coaja rasă de lămâie;
- se întinde compoziția într-o tavă de 24/19 cm, prevăzută cu hârtie de copt și unsă cu unt topit;
- se coace la cuptor timp de 15 minute;
- după răcirea foii de prăjitură, se răstoarnă pe un prosop umed și se rulează;
- se lasă deoparte în timp ce se pregătește crema.
Ruladă cu fructe de pădure. Cum faci crema pentru umplutură și decor
- pentru crema de umplutură se bate albușul spumă cu zahărul;
- se adaugă frișca bătută și fructele de pădure zdrobite la compoziție;
- crema obținută se pun în frigider.
Apoi se trece la crema pentru decor.
- gălbenușurile se freacă cu zahărul și vanilia pe baie de abur până când obțin o consistență albă și groasă. Apoi, compoziția este lăsată să se răcească.
- frișca se bate și se amestecă cu mascarpone.
- amestecul de frișcă și mascarpone se adaugă treptat în crema de gălbenușuri, omogenizându-se.
- după răcirea cremei, foaia de ruladă ținută în prosop se întinde pe o folie de plastic.
- pe această foaie se întinde crema de fructe de pădure.
- urmează rularea strânsă a compoziției, înfășurată apoi în folie de plastic.
- rulada cu fructe de pădure se pune ulterior la frigider pentru 20 de minute.
- scoateți de la frigider rulada, iar după ce îndepărtați folia acoperiți totul cu crema de mascarpone.
- crema poate fi decorată cu fructe de pădure, zmeură, puțină ciocolată rasă sau orice altceva, potrivit rețeteșivedete.ro.