Cel mai rapid mod de a face tiramisu. Patru rețete foarte simple

Cel mai rapid mod de a face tiramisu. Patru rețete foarte simple Sursa foto: Pixabay

Tiramisu este în mod cert unul dintre cele mai delicioase deserturi. Iată câteva variante rapide prin care poți obține un desert delicios, ideal pentru întreaga familie, dar și pentru mesele festive

Tiramisu este un desert tradițional italian. Prăjitura este aleasă de milioane de oameni pentru aroma deosebită a cafelei amestecate cu o cremă fină, alături de pișcoturi însiropate. Rețeta tradițională conține cafea și deseori alcool. Există însă și alte variante de pregătire a celebrului desert.

Rețetă tiramisu fără cafea

În numeroase regiuni din Italia, tiramisu este pregătit de cele mai multe ori cu ajutorul cafelei amare. De altfel, aceasta este aromatizată deseori cu diferite lichioruri. Nu toate persoanele pot însă consuma această variantă a desertului. Astfel, pentru a pregăti un tiramisu delicios pe care inclusiv copiii să îl poată consuma, cafeaua poate fi omisă din lista de ingrediente.

Pentru a pregăti rețeta de tiramisu fără cafea vei avea nevoie de:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 1 pachet de pișcoturi;
  • 200 grame mascarpone;
  • 3 linguri de cacao;
  • 180 de ml lapte;
  • esență de rom;
  • 2 gălbenușuri.

Pentru început se pune laptele la încălzit peste care se adaugă cele trei linguri de cacao. În acest pas poate fi adăugat zahăr sau miere în amestec. Pișcoturile au un conținut ridicat de zahăr, astfel că îndulcirea laptelui poate fi omisă.

Rețeta de tiramisu fără cafea

Tiramisu, Sursa foto: Pixabay

 În amestecul de lapte cald se adaugă și esența de rom. În funcție de preferințe se mai poate adăuga esență de vanilie, de portocale sau sirop de cireșe.

Pișcoturile se trec rând pe rând prin amestecul de lapte cald cu cacao și se așează într-o tavă. Separat se mixează brânza mascarpone cu cele două gălbenușuri. În acest amestec se poate adăuga de asemenea zahăr, miere sau alt îndulcitor.

Crema de mascarpone se așează peste stratul de pișcoturi. Peste aceasta se așează încă un strat de pișcoturi însiropate în laptele cald. Ultimul strat de mascarpone se pudrează cu cacao.

Este ideal ca prăjitura tiramisu să fie păstrată la frigider pentru minim două ore înainte de a fi consumată.

Rețetă tiramisu cu fructe

Un desert răcoros, mult mai ușor decât varianta care conține cacao sau cafea este tiramisu cu fructe. Pentru pregătirea acestuia pot fi folosite fructe de pădure, ananas sau piersici.

Pentru a pregăti această rețetă vei avea nevoie de:

  • 1 pachet de pișcoturi;
  • 200 grame mascarpone;
  • 250 ml suc de fructe (după preferințe);
  • 2 gălbenușuri;
  • esență de portocale;
  • 3 linguri de miere.

În cazul rețetei de tiramisu cu fructe, pișcoturile se pot însiropa cu sirop sau suc de fructe.

Sucul obținut de la compotul de ananas sau de piersici reprezintă două opțiuni ideale pentru acest desert.

Se mixează brânza mascarpone cu gălbenușurile și mierea până se obține o cremă omogenă.

Urmând pașii rețete clasice, peste primul strat de pișcoturi însiropate în suc se așează crema pufoasa de mascarpone. Peste acest strat se așează din nou pișcoturile însiropate și ulterior ultimul strat de mascarpone. Pentru un plus de gust, după preferințe, în crema de mascarpone pot fi adăugate inclusiv fructe tăiate în bucățele.

Tiramisu cu fructe

Tiramisu, Sursa: Pixabay

Tiramisu fără gălbenușuri

Numeroase persoane se feresc să consume tiramisu tocmai din cauza gălbenușurilor crude care se adaugă în cremă. Rețeta tradiționalului desert italienesc presupune acest pas. Prăjitura poate ieși extrem de delicioasă și fără adăugarea gălbenușurilor crude în crema pufoasă de mascarpone.

Ingredientele necesare pregătirii acestei rețete sunt:

  • -1 pachet de pișcoturi;
  • -200 grame mascarpone;
  • -150 ml frișcă lichidă;
  • -vanilie de bourbon.
  • -200 ml cafea;
  • -4 linguri de zahăr.

Se mixează frișca lichidă cu zahărul. Peste aceasta se adaugă treptat câte o lingură din brânza mascarpone.

Pentru o aroma aparte, dar și pentru a obține o culoare aparte a cremei se adaugă câteva picături de esență de vanilie de Bourbon.

Se pregătește o cafea îndulcită peste care se pot adăuga diverse arome după preferință. Pișcoturile se trec rând pe rând prin cafea și se așează în tavă. Peste acestea se adaugă crema din frișcă și mascarpone.

Se continua acest proces până la ultimul strat de mascarpone. Desertul se pudrează cu cacao sau se ornează cu fructe.

Rețeta la pahar

Varianta de tiramisu la pahar este de cele mai multe ori regăsită în restaurante. Desertul se servește sub o altă formă decât cea clasică, dar gustul inconfundabil rămâne același. Pentru a-l pregăti ai nevoie de câteva pahare de sticlă, preferabil transparente.

Pișcoturile se mărunțesc și se adaugă la baza paharului. Peste acestea se așează crema de mascarpone și ulterior încă un strat de pișcoturi mărunțite. Aspectuos și delicios, tiramisu la pahar poate fi un desert ideal inclusiv pentru mesele festive.