Chiar dacă afară toamna arată a vară, gospodinele se întrec în a pregăti cele mai senzaționale murături.
Fructe murate. În fața unei porții de fructe murate, chiar și cei mai cârcotași gurmanzi vor ceda. Iată o rețetă simplă, pentru toate gospodinele care se respectă.
Ingredientele necesare pentru fructe murate
Pentru a pregăti cele mai minunate fructe murate aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg mere verzi mai mici, 1 kg mere roșii, de asemenea, mai mici, 1 kg gutui, 1 kg pere roșii mici, 1 kg pere verzi mici, 1 kg struguri albi, 1 kg struguri roșii, 3-4 morcovi.
Mai aveți nevoie de 1 rădăcină medie de țelina cu tot cu frunze, 12-15 lingurițe cu boabe de muștar, 12-15 lingurițe cu boabe de piper, 12-15 lingurițe cu sare grunjoasă pentru murături, 1 lămâie, 12-15 linguri cu zahăr tos. Pentru fiecare litru de apă aveți nevoie de 250 ml oțet de nouă grade.
Mod de preparare
Spălați bine fructele și rădăcinoasele și stoarceți lămâia într-un bol cu apă. Tăiați merele, perele, gutuile și rădăcinoasele și pune într-un bol cu apă, altfel vor oxida.
Strugurii se vor spăla bine și se vor pune, de asemenea, într-un bol cu apă. Spălați bine frunzele de țelină și puneți în borcan alături de o parte din rădăcinoase, apoi așezai feliile de fructe. E foarte important ca în borcan să rămână cât mai puțin aer. Adăugați apoi boabele de struguri.
Adăugați o linguriță cu sare și una cu zahăr pentru fiecare borcan
Peste fructe se va turna apă rece, apoi apa se va transfera într-o cratiță. La fiecare litru de apă se adaugă 250 ml oțet de nouă grade. Cratița se așează pe foc și se adaugă o linguriță cu sare și una cu zahăr pentru fiecare borcan. Lăsați lichidul până când atinge punctul de fierbere, apoi turnați peste fructe.
Puneți capacele la borcane, strângeți bine și întoarceți borcanele și înveliți-le în prosoape. Lăsați așa până se răcesc, apoi puneți borcanele în beci. Veţi avea fructe murate în două săptămâni.