Rujeola face prima victimă la Sibiu. Bărbatul a refuzat administrarea de oxigen

Rujeola face prima victimă la Sibiu. Bărbatul a refuzat administrarea de oxigen Rujeola. Sursa foto: arhivă EVZ

Rujeola face prima victimă la Sibiu. Mai exact, un bărbat de 41 de ani a murit din cauza rujeolei. Acesta s-a tratat acasă fără nicio recomandare de la medic. În cele din urmă a ajuns la spital dar a refuzat administrarea de oxigen, iar familia a cerut externarea.

Rujeola face prima victimă la Sibiu

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a anunţat că bărbatul a murit din cauza rujeolei. După externare, pacientul a revenit la câteva ore, dar starea lui se înrăutățise și medicii nu au mai avut ce face.

„Este vorba de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Vurpăr, internat initial, prin UPU la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în data de 05.04, cu febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată. Simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, dar pacientul nu s-a prezentat la medic şi s-a tratat fără recomandare, la domiciliu”, a transmis DSP Sibiu.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Sursa foto: Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pacientul a fost transferat la Terapie Intensivă

DSP Sibiu a mai precizat că, la scurt timp după internarea bărbatului, s-a constatat apariţia unei erupţii cutanate.

„La scurt timp după internarea în spital, se constată apariţia unei erupţii cutanate, se suspicionează o boală eruptivă şi se solicită consult de Boli Infecţioase. În urma examinării se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficienţă respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secţia de Boli infecţioase a SCJU Sibiu”, se mai arată în comunicatul DSP Sibiu.

Copilul familiei avea rujeolă și nu a fost dus la medic

DSP Sibiu a mai anunțat că „pacientul era contact familial de rujeolă, deşi acest fapt s-a aflat ulterior internării, deoarece copilul bolnav nu a fost dus la medic pentru a fi diagnosticat şi tratat.

Bărbatul prezenta comorbidităţi severe: cardiopatie ischemică cronică, bronhopneumopatie cronică bilaterală şi obezitate morbidă. Potrivit DSP Sibiu, acesta este singurul deces de rujeolă la un adult de la începutul anului, informează news.ro.