Numirile făcute de premierul Viorica Dăncilă au fost publicate în Monitorul Oficial.

Ambele personaje sunt considerate destul de controversate. Potrivit capital.ro Nicolae Nasta, care este în Guvern din primăvara anului trecut, a atras atenţia presei prin faptul că nu numai că nu avea studii în domeniul apărării, dar a terminat facultatea abia la 38 de ani. Nasta nu a specificat în CV-ul său la ce universitatea a absolvit, dar nici ce meserie a practicat înainte de a se apuca de politică.

Mihai Dan Chirică a fost pus sub acuzare de procurorii militari pentru evenimentele din 10/11 august din Piața Victoriei. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă. Există suspiciuni că Dan Mihai Chirică ar fi uzat de autoritatea conferită de funcţei pentru a-l ajuta pe maiorul Laurenţiu Cazan „să creeze aparenţa de legalitate a acţiunii de evacuare a protestatarilor, exercitând presiuni asupra prefectului municipiului Bucureşti pentru a aproba formal ordinul de intervenţie în forţă, atât anterior, cât şi ulterior orei la care acesta a fost emis de conducătorul forţelor de ordine”. Această aparenţă de legalitate creată ar fi permis, potrivit procurorilor, evacuarea protestatarilor prin acte de violenţă nejustificate de situaţia reală, folosirea forţei nefiind una graduală, făcându-se uz de mijloacele din dotare inclusiv împotriva copiilor, scrie capital.ro.

Viorica Dăncilă a mai operat o schimbare la Ministerul Agriculturii, după ce l-a dibuit acolo pe un secretar de stat, Alexandru Potor, un apropiat al puciștilor din PSD. Mai precis este un apropiat al lui Marian Neacșu, exclus din PSD. Premierul l-a eliberat din funcție pe Potor cu toate că, singura lui ispravă acolo, a fost să o angajeze secretară pe o apropiată a lui Darius Vâlcov, consilierul premierului. Larisa Maria Popa, care a lucrat într-un salon de înfrumusețare, a devenit secretara lui Potor.