Evenimentul Zilei > Sport > „Roș-albaștrii”, încălziți pentru Ligă
„Roș-albaștrii”, încălziți pentru Ligă

„Roș-albaștrii”, încălziți pentru Ligă

Steaua a câștigat, sâmbătă, fără emoții partida cu CS „U” Craiova, cu scorul de 3-1, într-un joc ce a contat pentru etapa a doua a campionatului intern, acumulând maximul de puncte.

În Ghencea, campioana României s-a distrat în compania noii formații a Craiovei, CS „U”. „Militarii” au reușit să învingă gruparea olteană cu scorul de 3-1 și au dat semne că sunt pregătiți de confruntarea cu FC Aktobe, din returul celui de-al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor.

„Noi suntem Steaua!”

La partida de sâmbătă tribunele au fost goale. Formația „roș-albaștră” fiind sancționată în urma incidentelor create de fani, la partida cu Oțelul, din ultima etapă a sezonului precedent. Golurile au fost înscrise de Popa (3), Sânmărtean (34) și Varela (90+3), în timp ce pentru craioveni a marcat Ivan (90+4). După ce și-a ispășit cele două etape de suspendare, dar și alte două jocuri în care nu a fost tituralizat, drept pedeapsă pentru reacția nervoasă de la finalul jocului cu Stromsgodset, Lucian Sânmărtean a revenit cu un gol superb. Mingea trimisă, din lovitură liberă, de experimentatul jucător al Stelei s-a dus direct în vinclul porții lui Brac.

Costel Gâlcă, tehnicianul Stelei, a declarat că echipa sa a făcut un meci bun sâmbătă, și a promis o evoluție pe măsură în jocul de miercuri contra kazahilor. „A fost un meci atipic, pe care nu mi-l doresc să se repete, din cauza faptului că a fost fără spectatori. Am avut un joc foarte bun, cu ocazii mari, puteam câștiga la un scor mult mai mare. Noi suntem Steaua. Îmi place jocul de pase, ca echipa mea să reac ționeze imediat după piederea mingii, să avem constanță în meci”, a spus Gâlcă.

Oltenii au tunat după joc

Imediat după încheierea partidei, oaspeții au cedat nervos, acuzând arbitrajul că a avantajat gruparea stelistă. În minutul opt, Nuno Rocha, mijlocașul Craiovei, a pus în pericol buturile lui Arlauskis, însă Pîrvulescu a reușit să respingă de pe linia porții, lucru care a determinat trupa lui Jerry Gane să reclame faptul că balonul intrase în poartă, dar centralul a lăsat jocul să continue. „Nu am fost mulțumit de arbitraj, au fost decizii la limită în favoarea Stelei luate toate”, a declarat tehnicianul oltenilor.