Evenimentul Zilei > Sport > Ronny Levi, la Universitatea Craiova. Ce a discutat Rotaru cu fostul antrenor al Stelei
Ronny Levi, la Universitatea Craiova. Ce a discutat Rotaru cu fostul antrenor al Stelei

Ronny Levi, la Universitatea Craiova. Ce a discutat Rotaru cu fostul antrenor al Stelei

Finanțatorul Universității Craiova, Mihai Rotaru, arată că actualul antrenor al oltenilor Corneliu Papură, pripășit pe bancă de doar câteva zile, în urma demisiei lui Cristiano Bergodi, nu este decât o manta de vreme rea. 

Se pare că Rotaru s-a orientat  către Ronny Levy, fostul antrenor al FCSB-ului și al Urziceniului. Tehnicianul israelian, 54 de ani, liber de contract, de luni bune, nu neagă posibilitatea de a prelua Craiova: ”Cine n-ar vrea să ajungă la un club puternic, de tradiție?”.

În aceste condiții, este foarte posibil ca al treilea mandat al lui Corneliu Papură la Craiova să se încheie curând. Potrivit Gazetei Sporturilor, finanțatorul Universității Craiova l-a ofertat pe israelianul Ronny Levy, după ce acordul mult vehiculat cu selecționerul Mirel Rădoi a eșuat.

Rămas pe drumuri, de luni bune, Levy ar fi interesat să antreneze în Bănie

Levy pare interesat de ofertă fiind liber de contract, după ce a fost concediat de Beitar Ierusalim pe 28 august, Levy e la curent cu parcursul echipei din Bănie din ultimele luni.

„Știu că putea lua titlul în ultima etapă, cu CFR, dar clujenii au câștigat și au luat campionatul. Cristiano Bergodi a plecat de la club și deocamdată echipa este pregătită de Papură”, a comentat tehnicianul israelian. Întrebat dacă se află deja la Craiova, el a spus că, deocamdată, „sunt în Israel, la spital, la mama mea în vârstă”.

În România, Levy a ajuns în ianuarie 2010, când a preluat-o pe Unirea Urziceni. A bifat 26 de partide și 1,35 puncte în medie pe meci, ieșind vicecampion, dar în vara aceluiași an s-a întors în Israel, unde a preluat-o pe Beitar. Al doilea său mandat în Liga 1, la FCSB, a fost unul scurt: 14 etape și 1,43 puncte pe meci între 10.06.2011 și 30.09.2011, când s-a produs despărțirea.

Ca tehnician are Ronny Levy are 11 mandate în CV-ul său. El a pregătit echipe din Israel, Cipru și România

În palmaresul de antrenor se poate lăuda cu patru medalii, toate obținute cu Maccabi Haifa: trei titluri de campion (2004, 2005, 2006) și Cupa (2016).

În ultimele două meciuri disputate acasă, pe Stadionul Ion Oblemenco, Universitatea Craiova a înregistrat două înfrângeri rușinoase în fața Clinceniului și Chindiei Târgoviște. Lipsa unui antrenor adevărat, accidentarea vârfului Elvir Koljic și vânzarea în Italia a atacantului Valentin Mihăilă a transformat Craiova într-o echipă de pluton, care pare incapabilă să se lupte la titlu.