Evenimentul Zilei > Actualitate > Romatsa. Continuă scandalul între sindicaliști și conducere
Romatsa. Continuă scandalul între sindicaliști și conducere

Romatsa. Continuă scandalul între sindicaliști și conducere

Acțiunea ministrului Transporturilor, Ioan Rus, de a media scandalul dintre sindicaliști și conducerea ROMATSA a eșuat ieri, participanții la discuțiile de la minister aruncându-și peste masă acuzații, unii altora.

 Directorul general al ROMATSA, Ioan Aurel-Stanciu, îi acuză pe liderii de sindicat de interese ascunse, în timp ce aceștia din urmă îl acuză pe director de blocarea dialogului social. Ministrul Transporturilor Ioan Rus i-a invitat ieri la discuţii pe liderii sindicali din ROMATSA, dar şi pe noul manager Ion-Aurel Stanciu, după ce, săptămâna trecută, sindicaliştii şi-au pus banderole albe „pentru a atrage atenţia opiniei publice faţă de ceea ce se petrece la ROMATSA”.

Secretomanie

Mărul discordiei continuă să fie legat de noul contract colectiv de muncă (CCM), ținut secret de managerii instituției, în condițiile în care actualul CCM expiră în data de 31 mai 2015. „Noua conducere refuză să ne dea orice document, în condiţiile în care a făcut noua organigramă, care schimbă multe din datele problemei. Se mărește numărul celor din aparatul administrativ, asta înseamnă cheltuieli mai mari cu salariile lor, dar nu știm ce se va întâmpla cu ceilalți angajați. Odată spune că nu se taie salariile, apoi se vorbeşte de reduceri de cheltuieli. Bugetul a fost aprobat pentru 1.518 angajaţi; acum, după noua organigramă, apar în jur de 1.600 de angajaţi”, a declarat, pentru „Evenimentul zilei”, Gabriel Tudorache, liderul sindicatului ATCOR. Oricum, susține Tudorache, sindicaliștii au făcut plângeri la DNA, ceea ce ar putea bloca, pentru moment, acțiunile managementului.

Conducerea ROMATSA susţine că Planul de Management, aprobat pentru perioada 2014-2018, prevede „reorganizarea regiei pe bază de eficienţă, dar şi eliminarea paralelismelor, premiselor de corupţie, conflictelor de interese şi incompatibilităţilor, diminuarea birocraţiei, eficientizarea managementului, prin măsuri organizatorice moderne.(…)”.