Evenimentul Zilei > Justitie > Românul suspectat că a furat 45 de sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro rămâne la închisoare. Judecătorii i-au refuzat cererea de eliberare pe cauțiune
Românul suspectat că a furat 45 de sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro rămâne la închisoare. Judecătorii i-au refuzat cererea de eliberare pe cauțiune

Românul suspectat că a furat 45 de sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro rămâne la închisoare. Judecătorii i-au refuzat cererea de eliberare pe cauțiune

Constantin Gabriel Dumitru (47 ani) este acuzat că alături de iubita sa, Priscila Lara Guevara (29 ani), a reușit să fure 45 de sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro. Cei doi au fost prinși în Croația, după luni întregi de căutări, iar acum au fost extrădați în Spania. Judecătorii au decis ca ei să rămână în arest. Vinurile nu au fost găsite.

Românul, care are și cetățenie olandeză, dar și iubita sa originară din Mexic au fost transferați într-o închisoare din Spania. Constantín Gabriel Dumitru și Priscila Lara Guevara sunt suspectați că au furat 45 de sticle de vin în valoare de 1,6 milioane de euro de la celebra cramă El Atrio din Spania. Au fost reținuți în Croația, în 19 iulie, după luni întregi de căutări.

Susțin că sunt nevinovați

În momentul în care au fost arestați, au declarat că nu fugeau de autoritățile spaniole, ci se aflau în concendiu. După ce au petrecut 20 de zile în arest în Croația, cei doi au fost extrădați în Spania. Judecătorii au refuzat eliberarea lor pe cauțiune și au considerat că există un risc foarte ca suspecții să fugă din nou. Mai ales că românul mai are la activ un alt dosar de furt la Madrid.

Cei doi susțin în continuare că sunt nevinovați. Momentan ei se află încarcerați în penitenciarul din Cáceres, localitatea în care a avut loc furtul. Pentru că suspecții au domiciliul la Madrid este posibil ca ei să fie transferați la o închisoare din capitala Spaniei, potrivit ziarulromanesc.es.

Furt bine pus la punct

Furtul celor 45 de sticle de vin a avut loc anul trecut pe 27 octombrie. Cuplul filase înainte zona și făcuse o rezervare pentru cină. Femeia a folosit un document elvețian fals pentru a se caza la hotelul cramei. Bărbatul a reușit să fure o cheie universală de la unul dintre angajați, iar după ce restaurantul s-a închis, cei doi au dat atacul. Au furat cele mai scumpe sticle de vin. Vedeta jafului a fost sticlă de Chateau d’Yquem-ul 1806, în valoare de 350.000 de euro.

Suspecții au învelit sticele de vin în prosoape, le-au ascuns apoi în trei rucsacuri și au plecat fără nicio problemă din hotel. A doua zi a fost descoperit și furtul. Cei doi au fost identificați pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. Sticlele de vin nu au mai fost recuperate.