Evenimentul ZileiJustitieFurtul anului în România. Doi consilieri locali PNL au furat un excavator, în complicitate cu fratele viceprimatului

Furtul anului în România. Doi consilieri locali PNL au furat un excavator, în complicitate cu fratele viceprimatului

Furtul anului în România. Doi consilieri locali PNL au furat un excavator, în complicitate cu fratele viceprimatului
Un dosar penal a fost deschis la Porumbacu de Jos pentru furtul unui excavator. Vinovați au fost găsiți doi consilieri locali din PNL și fratele viceprimarului din localitate.

Dosarul penal deschis la Porumbacu de Jos pentru furtul unui excavator îi are în prim plan pe doi consilieri locali, ambii membri PNL.

Este vorba de dosarul penal instrumentat de procurorii din Avrig pe subiectul dispariției unui excavator pe șenile, din albia unui pârâu din comuna Porumbacu de Jos. Excavatorul aparținea unei societăți care avea lucrări în comună, potrivit mai multor surse consultate de Turnul Sfatului, iar duminică utilajul nu a mai fost găsit.

Autoritățile i-au găsit pe cei 3 bărbați vinovați, doi dintre aceștia sunt consilieri locali în Porumbacu de Jos, iar al treilea este angajat al Primăriei din localitate, pe post de operator de buldoexcavator.

Sursa Facebook

Cei doi consilieri locali acuzați că au furat excavatorul fac parte din PNL. Potrivit mai multor surse oficiale contactate de Turnul Sfatului este vorba de Adrian Malangă și Mirel Mihai Stoica. Iar angajatul Primăriei implicat în dosar este fratele viceprimarului localități, Ioan Filimon, tot membru al PNL. „Momentan nu pot să vă dau niciun răspuns. Sunt în concediu”, a spus viceprimarul.

Ce spune primarul comunei

Nici Georgeta Maria Poșa, primarul comunei, membra PNL, nu a vrut să vorbească despre acest subiect. „Cunosc că este în desfășurare o anchetă în acest moment. Nu cunosc detalii, așadar nu putem propune / dispune măsuri. Revin cu o declarație oficială când voi avea comunicarea soluției dată de instanță”, a spus ea.

În cursul zilei de marți, la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului din Avrig, instanța a admis arestarea preventivă a celor doi consilieri locali liberali. „Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Malangă Adrian-Nelu și Stoica Mirel-Mihai, pe o durată de 30 de zile, fiecare, cu începere de la data de 12 iulie 2022 şi până la data de 10 august 2022, inclusiv. Respinge cererea inculpaţilor de luare a măsurii controlului judiciar”, se arată în încheierea instanței. Măsura arestului preventiv poate fi contestată în termen de 48 de ore, potrivit turnulsfatului.ro


Accesează: