Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii s-au răzbunat pe prințul austriac care l-a ucis pe ursul Arthur. L-au distrus!
Românii s-au răzbunat pe prințul austriac care l-a ucis pe ursul Arthur. L-au distrus!

Românii s-au răzbunat pe prințul austriac care l-a ucis pe ursul Arthur. L-au distrus!

Vânătoarea de urși din România a devenit cunoscută în întreaga lume după ce prințul austriac a ucis ursul pe nume Arthur.

Scandalul a fost mediatizat le nivel mondial, iar românii au avut numai păreri negative cu privire la moftul pe care membrul familiei regale și-a permis să-l facă.

În România, vânătoarea de urși este strict interzisă, însă pentru prințul Emanuel s-a făcut o excepție care a mâhnit o lume întreagă. Acesta a primit acrodul pentru a omorî un urs care ar fi atăcat mai multe ferme în trecut, doar că acesta a ucis un alt urs care trăia în pădurile României și care nu s-a apropiat niciodată de locuințele oamenilor.

„Regele urșilor din România, doborât de un prinț din Liechtenstein”, scrie Le Figaro. Publicația franceză notează că două ONG-uri susțin că cel mai mare urs brun din România a fost împușcat de prințul de Liechtenstein în timpul unei partide de vânătoare, iar Garda de Mediu a deschis o anchetă. România are o populație de circa 6.000 de urși bruni, cea mai mare din Europa, iar în ultimii ani au fost tot mai multe controverse pe tema prezenței lor considerate tot mai „invazive”, scrie publicația franceză.

Răzbunarea românilor

Însă românii nu au rămas indiferenți. Aceștia au bombardat castelul Riegersburg din Austria cu recenzii negative și cu trimiteri la fapta pe care prințul a săvârșit-o în România.

În urma recenziilor lasate de români, ratingul castelului care este în prezent un muzeu vizitat de o mulțime de oameni a scăzut semnificativ.

Arthur, cel mai mare urs din România

“Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică faptul că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prințul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar că prințul nu a venit să rezolve problema localnicilor, ci să omoare ursul și să își ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăța pe perete. Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împușcat ursul greșit”, a spus Gabriel Paun, președintele Agent Green.