Evenimentul Zilei > Actualitate > Cazul ursului Arthur a făcut înconjurul lumii. Cum a tratat presa, din SUA în Noua Zeelandă, crima
Cazul ursului Arthur a făcut înconjurul lumii. Cum a tratat presa, din SUA în Noua Zeelandă, crima

Cazul ursului Arthur a făcut înconjurul lumii. Cum a tratat presa, din SUA în Noua Zeelandă, crima

Mass media internațioanale și-au întors atenția către Româmia, relatând despre cazul ursului Arthur ucis de către prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein.

Un adevărat scandal a izbucnit miercuri, după ce s-a aflat că prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs din România.

Cu toate că vânătoarea de urși este interzisă în România, prințul Emanuel von und zu Liechtenstein a primit o derogare de la ministerul Mediului pentru a vâna o ursoaică ce ar cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna. Dar în loc să vâneze ursoaica respectivă, prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein l-a ucis pe Arthur, considerat ”regale urșilor”.

Cazul revoltător a ajuns și în atenția mass-media internaționale, iar cele mai mari publicații și posturi de televiziune din lume ar relatat despre întâmplarea care a revoltat întreaga țară.

Ce scrie BBC despre cazul ursului Arthur

Jurnaliștii de la BBC au scris: “Prinţ blamat pentru că a împuşcat unul dintre cei mai mari urşi din Europa”, a titrat bbc.com. Publicația mai transmite: Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein a obţinut permis pentru a împuşca o ursoaică. Însă nu o femelă a fost împuşcată, ci Arthur, un urs brun care avea 17 ani”, adaugă bbc.com.

Contactat de jurnaliștii de la AFP (Franța), Biroul Prinţului Moştenitor al Liechtenstein-ului a transmis că nu oferă detalii cu privire la această “chestiune privată şi personală”. Cu toate acestea, ei au ținut să evidențieze faptul că pentru „familia princiară natura a reprezentat una dintre preocupările fundamentale şi este un element central în ceea ce priveşte sustenabilitatea ecologică şi socială”.

Cazul Arthur a ajuns până în SUA

„Un prinț este investigat pentru că ar fi ucis cel mai mare urs din România”, au scris jurnaliștii de la EuroNews, iar publicația ABC News din SUA a notat că acest caz va fi tratat cel mai probabil ca unui de braconaj.

Uciderea ursului Arthur de către prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein a ajuns și în atenția jurnaliștilor din Noua Zeelandă. Aceștia scriu că autoritățile din România investighează un posibil caz de braconaj, un print strain fiind bănuit că a ucis ”din greșeală” un urs brun masiv în zona Munților Carpați