Un prinț din Austria este acuzat de două organizații de protecție a mediului că a împușcat ilegal, fără autorizație un urs în România. Cele două organizaţii susțin că este vorba de braconaj. Garda de Mediu a demarat o anchetă.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că prințul străin care a ucis cel mai mare urs din România primise derogare de la minister pentru a face acest lucru, dar este „extrem de complicat” de stabilit dacă ursul Arthur este și cel menționat în document.

Cine este vânătorul de trofee, Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein

Reprezentanții Agent Green susțin că ursul a fost împușcat de un prinț austriac la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată.

Prințul acuzat de organizaţiile amintite că a ucis ilegal cel mai mare urs din România, este rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria.

El nu este austriac, ci cetăţean din Liechtenstein, potrivit unui interviu acordat chiar de el publicaţiei soj.at.

„Nu sunt austriac, ci cetăţean din Liechtenstein. Există o monarhie acolo de 300 de ani. În calitate de membru al casei de guvernământ, mi se permite să port acest titlu şi este menţionat în toate documentele mele”, spunea el, potrivit alephnews.ro.

În interviu, prinţul mai spunea că păstrează legătura cu Prinţul Hans-Adam II, actualul monarh din Liechtenstein.

Medic de profesie, prințul are trei copii

„Ne întâlnim la fiecare doi ani, mai ales la Viena. Avem o strânsă coeziune”, preciza el.

Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein este medic, iar profesia o îmbină cu afacerea reprezentată de castelul pe care îl are în administrare.

Prinţul, acuzat de organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România, pe Arthur, are trei copii, scrie Antena3.

Aprobarea de vânătoare era pentru o ursoaică

Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, după cum apare în solicitarea formulate de Asociația Vânătorilor din Ojdula, ar fi plătit 7.000 de euro ca să împuște legal un urs, în țara noastră. El a primit aprobare pentru o ursoaică ce făcea probleme în zonă, în gospodăriile oamenilor, însă a împușcat un urs trofeu – „de aur”, cum îl numesc vânătorii.

Numai că prințul l-ar fi împușcat pe Arthur, un urs monitorizat de asociațiile de mediu, considerat unul dintre cele mai frumoase exemplare din România. Exemplarul este cotat cu un punctaj de 592,90, din maximul de 600.