Un fenomen bizar a putut fi observat în ultima vreme în parcul IOR, acolo unde apa a căpătat o culoare roșie. Autoritățile nu au încă o explicație exactă pentru acest fenomen care a început în urmă cu trei săptămâni. Și au început să efectuez investigații pentru a dezlega misterul. Oficialii de la Garda de Mediu au identificat un agent poluator. Iar cercetările sunt în plină desfășurare, conform Digi 24.

Este vorba despre poluare în apa din parcul IOR? Se fac cercetări

„Noi ne-am gândit că ar putea fi niște alge dezvoltate cât a fost cald sau poate o substanță? O substanță de curățare. Toxic nu e, pentru că sunt multe păsări care stau în apă. Nu am mai văzut și stau de ceva vreme în zonă”. A spus pentru sursa citată un locuitor din zonă, care vizitează des parcul IOR.

„Ori au deversat ceva, ori de la frunze”. „Cred că e vorba de alge, poate s-au descompus”. „Frunzele cad în apă și cred că de acolo această culoare”. Au opinat alți cetățeni care au observat culoarea căpătată de apă în ultima perioadă.

Dan Trifu: „Trei surse trebuie verificate urgent!”

Dan Trifu, preşedintele Fundaţiei Eco-Civica, a afirmat că ancheta în acest caz trebuie făcută urgent. „Tot ce înseamnă fecale grosier și lichid s-au deversat și se deversează în continuare în lac. Trei surse trebuie verificate urgent! Sub nicio formă, populația să nu cumva să înghită sau copiii să nu fie lăsați! E foarte periculos pentru om ce e în lac”. A afirmat Dan Trifu. Cel care a vorbit și despre o parte bună a evenimentului.

„Avantajul e că s-a întâmpat iarna, că dacă se întâmpla pe căldură, va dați sema ce sursă de infecție! Probabil trebuia să închidem tot parcul și să nu mai permitem accesul! Este clar trasată sarcină Primăriei Sectorului 3 să identifice foarte repede sursa de poluare”.