Evenimentul ZileiSocialRomânii sunt petrecăreții pandemiei. A venit rândul pensionarilor să se distreze. Poliția a intervenit de urgență

Românii sunt petrecăreții pandemiei. A venit rândul pensionarilor să se distreze. Poliția a intervenit de urgență

Românii sunt petrecăreții pandemiei. A venit rândul pensionarilor să se distreze. Poliția a intervenit de urgență
O petrecere privată cu zeci de pensionari, care nu respecta normele de siguranţă sanitară în vederea controlului pandemiei, a fost întreruptă de poliţişti. Românii ignoră pandemia și se bucură de viață ca în vremurile bune.

Petreceri în plină pandemie în România! Petrecere cu zeci de pensionari, spartă de Poliţie în Bucureşti!  O petrecere privată, care nu respecta normele de siguranţă sanitară pentru controlul pandemiei, a fost întreruptă de poliţiştii Secţiei 21. Polițiștii au fost anunţaţi la 112 că duminică, 24 ianuarie, într-un local din sectorul 6 va avea loc un eveniment, potrivit Antena 3.

Foarte vigilenţi, vecinii au reţinut că măsurile de relaxare în domeniul HoReCa se aplică, în Capitală, abia de luni, iar petrecăreţii au furat startul. Polițiștii, însoţiţi de jandarmi, s-au deplasat la adresa indicată, situată pe strada Dezrobirii. Oamenii legii au au descoperit în incinta restaurantului 53 de persoane, între care şi patronul localului.

Toți cei 53 de participanți, între care mulți pensionari, au fost sancționați conform Legii 55/2020 cu sancțiuni contravenționale în valoare de 28.000 de lei. Petrecăreţii au fost scoși din locație, evenimentul fiind încheiat.

Petreceri în plină pandemie! Românii petrec fără rezerve. Nu îi sperie nici amenzile

Românii nu s-au speriat defel de pandemie, dimpotrivă, spiritul lor de petrecăreți a avut prioritate. În ultimele 24 de ore, Poliția Română a desfășurat ample acțiuni pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. Peste 6.200 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, au desfășurat 843 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivel național.

Au fost efectuate 65.983 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate peste 4.866 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.225.000 de lei.

Cazurile petrecerilor ilicite s-au numărat cu zecile, chiar și după înăsprirea restricțiilor de către autorități, care a urmat valului al doilea al pandemiei.  Nici măcare amenzile foarte mari nu îi descurajează pe români. În decembrie 2020, un club din Herăstrău a organizat o petrecere cu zeci de paticipanți. În urma controalelor făcute de polițiști și DSP, au fost date amenzi în valoare de 30.000 de lei. Nici de Anul Nou nu au fost respectate restricțiile, fiind reclamate numeroase petreceri ilicite.

 


Accesează: