În plină pandemie, Marcel Deac Iancău, candidatul liberal al primăriei Giarmata, județul Timiș, a organizat o ditamai paranghelie cu mâncare, băutură și manele, la care și-a invitat alegătorii. Ca să scape de ochii lumii și de vigilența poliției, personajul a ales ca locație pentru petrecere, o baltă situată la marginea comunei, la câțiva kilometri distanță de localitate.

Aici s-au dat manele în difuzoare, s-au încins grătarele și s-au spart butoaiele cu bere, totul fără să se respecte regulile de distanțare socială impuse chiar de guvernul partidului din care face parte candidatul Iancău.

„Vreau să cântăm împreună până la ora 6 dimineața. Vreau să mulțumesc domnului Marcel pentru invitație. Ăsta e primarul de care avem nevoie mă, fapte nu vorbe”, s-a auzit până departe hăt, în comună, urlând în boxe, DJ-ul angajat de viitorul candidat, conform unei înregistrări video ajunsă în posesia presei locale.

Tinerii, unii îmbrăcați în tricouri pe care era imprimat un slogan PSD „Fapte nu vorbe”, s-au încins la dans, încălziți de alcool și de jarul grătarelor care sfârâiau. Petrecerea nu a ținut, din păcat, așa cum și-ar fi dorit DJ-ul și domnul Marcel pentru că, în apropiere de miezul nopții, și-au făcut apariția și polițiștii înarmați cu carnete de amenzi nou-nouțe, neîncepute.

Conform legislației în vigoare, referitoare la introducerea stării de alertă, petrecerile în aer liber sunt interzise, chiar dacă sunt organizate în locații private, dacă participă mai mult de 50 de persoane. În plus, legea impune ca participanții să respecte și regulile de protecție și distanțare socială.

Drept urmare, având în vedere ceea ce au găsit oamenii legii, organizatorul petrecerii a fost amendat cu 5.000 de lei de către IPJ Timiș.

„Azi-noapte, în jurul orei 00:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la o locație din Giarmata a avut loc o petrecere în aer liber fără respectarea prevederilor legale, la care a participat un număr mare de persoane. În urma verificărilor efectuate, organizatorul de 46 de ani a fost sancționat contravențional cu 5.000 de lei conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

Se pare că amenda ar fi fost scrisă chiar pe numele candidatului PNL, Marcel Iancău, chiar dacă, contactat de jurnaliștii din presa locală, acesta a declarat că este la mare și nu are habar de vreo petrecere.

Orban nu crede în moțiunea de cenzură: „Arată iresponsabilitatea PSD”

Cioloș rezervat față de alianța cu PNL: „Nu este un compromis politic…Este o înțelegere punctuală”