Evenimentul Zilei > Actualitate > Românii nu respectă regulile impuse de autorități! Alexandru Rafila, îngrijorat de ce urmări am putea avea după Sărbători
Românii nu respectă regulile impuse de autorități! Alexandru Rafila, îngrijorat de ce urmări am putea avea după Sărbători

Românii nu respectă regulile impuse de autorități! Alexandru Rafila, îngrijorat de ce urmări am putea avea după Sărbători

Ministrul Sănătății este preocupat de comportamentul românilor în ceea ce privește măsurile de protecție împotriva virusului SARS-Cov-2. Oficialul susține că nu a văzut foarte multe persoane care să poarte mască la târgurile de Crăciun, iar acest lucru îl face să devină îngrijorat.

Marți seara, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre târgurile de Crăciun și comportamentul românilor. Oficialul susține că este îngrijorat de nepăsarea persoanelor care participă la evenimentele festive din această perioadă și își face griji că am putea înregistra din nou creșteri în ceea ce privește noile cazuri de infectare cu COVID-19.

Ministrul a urmărit comportamentul persoanelor care au vizitat târgurile de Crăciun din țară și susține că nu există responsabilitate. Marea majoritate a acestora nu poartă mască, măsură impusă de autorități cu privire la combaterea virusului SARS-Cov-2.

„Eu am o preocupare față de ce se întâmplă în acest moment. Am văzut ce este pe la târgurile de Crăciun, pe la concerte. Cred că oamenii ar trebui să se poarte mai ponderat.

Eu știu că masca e obligatoria, dar din ce am văzut eu la un concert nu o purta nimeni. Măsurile legislative sunt una, respectarea lor e alta.

Contează care este trendul. Poți să fii în scenariul verde, dar să ai o creștere”, a spus Alexandru Rafila pentru B1 TV.

Alexandru Rafila vrea impunerea certificatului COVID la locul de muncă

Nou ministru al Sănătății caută cele mai bune variante pentru a împiedica creșterea ratei de infectare cu COVID-19. Acesta a susținut în weekend faptul că nu se va renunța la certificatul verde, ci din contră, acum au un feedback pozitiv și din partea Congresului. Această măsură va fi impusă doar atunci când numărul cazurilor de infectare este în creștere și va fi scos când sunt înregistrate scăderi susținute pe o anumită perioadă de timp.

„Consensul a progresat, avem un feedback pozitiv şi cred că adoptarea unui certificat verde cu toate categoriile de eventualităţi – vaccinare, testare, trecere prin boală – este oportună.

Vrem ca el să fie introdus atunci când există justificare epidemiologică, când e raţional, şi să renunţăm la el când nu mai e cazul. Asta e ideea, să nu fie pentru totdeauna”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.