Evenimentul Zilei > Actualitate > Târgurile de Crăciun vin cu scandal în lumea politică. Doar în România se putea întâmpla așa ceva. „Vorbe în vânt”
Târgurile de Crăciun vin cu scandal în lumea politică. Doar în România se putea întâmpla așa ceva. „Vorbe în vânt”

Târgurile de Crăciun vin cu scandal în lumea politică. Doar în România se putea întâmpla așa ceva. „Vorbe în vânt”

Taxa de intrare la târgul de Crăciun din Capitală creează revoltă în rândul politicienilor. Gabriela Firea sare la gâtul lui Nicușor Dan și îi solicită acestuia să anuleze imediat această taxă. „Nicăieri în lume nu se impune taxă de intrare în târgurile de Crăciun!”, susține ea.

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, nu îl slăbește nicio clipă din ochi de Nicușor Dan, actualul edil. Acțiunile acestuia nu sunt deloc pe placul fostei jurnaliste, care susține că se întrece orice măsură cu taxa aplicată de Primărie pentru a se putea intra la târgurile de Crăciun. Cei șapte lei pentru accesul în târgul din Piața Universității sunt solicitați și copiilor de peste 12 ani.

Fostul primar general al Capitalei a făcut o postare pe contul personal de Facebook, unde îi solicită lui Nicușor Dan anularea imediată a taxei de intrare în târgul de Crăciun. Gabriela Firea susține că nicăieri în lume nu se aplică o astfel de taxă, mai ales pentru copii. În postarea sa, ministrul Familiei din Guvernul Ciucă, îi cere explicații actualului primar general cu privire la banii pe care îi primește de la Guvern.

„În calitate de senator al cetatenilor din Bucuresti, solicit primarului general sa anuleze de îndata taxa de intrare de 7 lei pentru accesul in Targul de Craciun, aplicata inclusiv copiilor peste 12 ani! Sa puna la dispozitie suficiente bilete care se pot procura on-line, pentru a evita aglomeratia de la intrarea, unde se taie bilete, ca in vremuri de trista amintire. Nicaieri in lume nu se impune taxa de intrare in targurile de Craciun!

Parca se clama digitalizarea, transparenta! Vorbe in vant!

Domnule primar fara inima, ati scumpit biletul pentru transportul in comun, ati scumpit agentul termic, acum scumpiti si bucuria Craciunului?

Ce faceti cu banii primiti de la Guvern, din taxele platite de cetateni?

Santierele sunt inchise, nu testati in scoli si institutii, nu ati demarat licitatia pentru inlocuirea conductei vechi de termoficare, pentru a folosi fondurile europene obtinute de mine si echipa mea.

În afara de propaganda ieftina si acuzatii ridicole in legatura cu “greaua mostenire”, cu ce va ocupati, in putinele momente cand va exercitati atributiile de primar?”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: