Așteptarea a luat sfârșit! Târgurile de Crăciun și-au deschis porțile! Românii sunt așteptați să se bucure

Așteptarea a luat sfârșit! Târgurile de Crăciun și-au deschis porțile! Românii sunt așteptați să se bucure

Sărbătorile de iarnă vin cu pași repezi, iar oamenii așteaptă cu nerăbdare îndrăgitele Târguri de Crăciun.Magazinele sunt pline de decorațiuni, iar bâlciurile de sărbători se deschid pentru cei tineri și nu numai.Cele mai frumoase surprize vor fi în București, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca și Timișoara.

Bucureștiul vine cu o serie de surprize pentru sufletele românilor! Se organizează două târguri: unul în sectorul 6, în Parcul Drumul Taberei, și unul în Piața Universității.

Târgul lui Moș Crăciun în sector 6

Oamenii sunt încântați să meargă la Târgurile de Crăciun pentru a admira luminițele, mâncarea specifică de sărbători, decorațiuni spectaculoase, să bea vin fiert și ciocolată caldă și să îl vadă pe Moș Crăciun.

Târgul organizat de primăria Sectorului 6 și-a deschis porțile chiar de joi, 25 noiembrie, de la ora 18.00, odată cu aprinderea beculețelor în sector.Tinerii cu vârste între 7 și 14 ani vor aprinde luminițele, alături de primarul Ciprian Ciucu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Toți bucureștenii sunt invitați să se bucure de atmosfera de basm pe care o creăm la prima ediție a „West Side Christmas Market”. Bradul natural, înalt de 8 metri, împodobit cu fulgi de nea, steluțe și leduri cu motive de sărbătoare vă fi amplasat în ghiveci, în mijlocul târgului. Iar la finalul Sărbătorilor va fi replantat, alături de ceilalți brăduți care vor decora tabloul de poveste.

Sursa foto: Arhiva EVZ

Un Moș Crăciun, înalt de cinci metri, sosit cu sania lui va completa peisajul, alături de alte personaje fantastice. Iar ca bucuria să fie completă, cei mici vor putea face plimbări cu trenulețul și se vor da în carusel”, anunță reprezentații Primăriei Sectorului 6.

O altă surpriză este vestitul patinoar din Drumul Taberei, o oră pe gheață va costa 10 lei, iar seria de două ore, 20 de lei. În weekend, tariful va fi de 25 lei.

„West Side Christmas Market” va avea loc zilnic, până pe 26 decembrie, între orele 12:00 – 20:00, iar intrarea este gratuită. Accesul se face pe baza certificatului verde.

Bucharest Christmas Market, în Piața Universității

Pe 26 noiembrie se deschide Bucharest Christmas Market, târgul organizat de Primăria Generală în Piața Universității. Prețul pentru intrare costă 5 lei la achiziționarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locație. Accesul se face cu certificat verde, pentru copiii sub 12 ani este gratuit și nu au nevoie de dovada vaccinări.

Românii se vor bucura de o serie de tradiții, turtă dulce, vin fiert, ornamente de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Tot vineri, 26 noiembrie, se va deschide Târgul de Crăciun de la Sibiu și va funcționa între orele 11.00 și 21.00 până pe 2 ianuarie. Atracția principală este gigantica roată panoramică.

Târgul de Crăciun din Oradea

Târgul organizat de Primăria Municipiului Oradea este între 3 decembrie – 2 ianuarie, iar intrarea este liberă.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Mâine este deschiderea Târgului de Crăciun din Cluj, pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați.

„Nu va fi scenă, tocmai pentru a avea mai mult spațiu liber. Programul artistic va fi doar în zona bradului. Vom avea 46 de căsuțe cu produse tradiționale, obiecte artizanale, căsuța lui Moș Crăciun etc”, a anunțat primarul Emil Boc, conform Monitorul de Cluj.

Intrarea este liberă, dar este necesar certificatul verde.

Târgul de Crăciun de la Timișoara

Târgul de Crăciun din Timișoara își deschide porțile în perioada 1 decembrie 2021 – 17 ianuarie 2022. Acesta vine cu noi schimbări, se va întinde din Piața Victoriei în Piața Libertății, pe str. Mărășești, str. Victor Vlad Delamarina și în parcarea Modex.

„În ceea ce privește accesul, au fost definite trei zone: zona patinoarului din fața Operei Române + zona Modex (unde va fi un mic parc de distracție), Piața Libertății (unde sunt amplasate căsuțele) și zona de alimentație publică (de pe cele două străzi pietonale). Primele două vor fi delimitate și accesul se va face pe bază de certificat verde. În cea de-a treia, scanarea certificatelor se va face de către comercianți, care vor funcționa pe modelul teraselor/restaurantelor cu servire afară”, a declarat pentru tion.ro Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultură Timișoara, potrivit Click.