Târguri de Crăciun în România, unde vor fi organizate

Târguri de Crăciun în România, unde vor fi organizate

Puțin peste o lună până la Crăciun. Marile orașe din țară încep pregătirile de sărbători, cu luminițe și evenimente speciale. Primul Târg de Crăciun din țară și-a deschis deja porțile încă din weekendul trecut. Exemplul va fi urmat, în acest weekend, de alte orașe, mare parte dintre târgurile de Crăciun organizate anul acesta abordând totodată tematica Centenarului Marii Uniri.

Târgul de Crăciun din Sibiu

Cea de-a 12-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu a fost inaugurată vineri, 16 noiembrie, și se va desfășura în Piața Mare din Sibiu până în data de 3 ianuarie 2019.

Din atracțiile ce vor constitui farmecul ediției de anul acesta fac parte proiecții noi, mai spectaculoase pe clădirile din Piața Mare, un patinoar cu gheață naturală și un nou tren turistic care va pleca din gara special amenajată în cadrul Târgului de Crăciun, pe traseul celei mai frumoase străzi din Sibiu, Strada Cetății, urmată de pietonala Nicolae Bălcescu și întoarcerea în Piața Mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, vizitatorii Târgului de Crăciun din Sibiu vor fi întâmpinați de cei peste 100 de expozanții din toate colțurile țării și din străinătate, prezentând o selecție diversă de produse constând în decorațiuni de Crăciun, dulciuri, accesorii, jucării și un meniu gastronomic bogat.

Parcul lui Moș Crăciun înglobează atracții pentru cei mici, inclusiv 4 ateliere ce se vor desfășura în Atelierul lui Moș Crăciun: Lumânărar de Crăciun, Biscuiți de Crăciun, Pictat turta dulce și Decorațiuni Pixel Art.

 

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni un nou oraș intră în atmosfera sărbătorilor. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca se deschide vineri, 23 noiembrie, cu sloganul ”Unim oamenii, reunim familionul!”.

Târgul se va desfășura în Piața Unirii, timp de 5 săptămâni, și va include: căsuțe noi cu cadouri și bunătăți, un program antrenant presărat cu activități multiculturale, o săptămână dedicată vizionării filmelor, un radio al Târgului de Crăciun, o săptămână culinară cu activități specifice și multe alte surprize, care vor fi dezvăluite pe parcurs.

Fiecare săptămână de târg va avea o altă tematică. Astfel, în prima săptămână, se vor desfășura diverse activități muzicale, în ce-a de-a doua, copiii îl vor aștepta pe Moș Nicolae, cea de-a treia va fi dominată de zona culinară, în cea de-a patra, vor fi pregătite cadouri pentru cei dragi, iar în ultima săptămână, sunt pregătite jocuri și vizionări de filme în familie.

Căsuța lui Moș Crăciun își deschide ușile tot vineri, 23 noiembrie. Până în data de 30 noiembrie aici sunt organizate o serie de întâlniri dedicate părinților, în fiecare după-masă. Din 1 și până în 23 decembrie, atelierele din Căsuța Moșului sunt dedicate prichindeilor: decorațiuni de sezon, cadouri și multe alte drăgălășenii. Iar din 25 decembrie, în fiecare zi sunt pregătite ateliere de povești și jocuri.

 

Târgul de Crăciun din București

Săptămâna viitoare, chiar în ziua de Sf. Andrei, se deschide și a șaptea ediție a Târgului de Crăciun din Capitală.

Târgul de Crăciun București poate fi vizitat zilnic, în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie 2018, în Piața Constituției, în intervalul orar 10:00 – 22:00 și include: zonă gastronomică, târg de meșteșuguri și produse tradiționale românești, casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, concerte și spectacole tradiționale românești, campania umanitară și surprize pentru toată familia.

Casa magică a lui Moș Crăciun este destinația favorită a copiilor, fiind un loc de poveste unde Moșul și elfii săi îi așteaptă pe cei mici să-și exprime dorințele pentru cadourile de Crăciun. Aici, copiii îi vor putea întâlni pe spiridușii moșului – Pachețică, Prăjiturică, Spiridușul Poștaș, Meșterul de jucării și Povestitorul.

În fiecare an, pe lângă componenta tradițională, reprezentată de căsuțele cu produse și obiecte de artă românești, Târgul de Crăciun București are și o importantă componentă socială. „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, acesta este mesajul pentru toți cei care vor să ajute copiii aflați în dificultate. Campania umanitară este organizată anual cu scopul de a încuraja vizitatorii să doneze cărți și jucării, făcând apel la solidaritate și implicare socială. Perioada de desfășurare este 30 noiembrie – 20 Decembrie 2018, iar punctul de donare se află la intrarea în Casa lui Moș Crăciun.

 

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, la Opera Comică pentru Copii, din București

Pentru al treilea an consecutiv, Opera Comică pentru Copii din București organizează un târg propriu de Crăciun, chiar în curta interioară a instituției.

Târgul se deschide pe 29 noiembrie și, pe tot parcursul lunii decembrie și până în 15 ianuarie, copiii, însoțiți de familiile lor, sunt invitați să se întâlnească cu personajele lor favorite din spectacolele OCC și să se bucure de Patinoarul Copiilor. Pe cei aproape 8.000 de metri pătrați, suprafața pe care se întinde Târgul ,,Poveste de Crăciun”, cei mici vor putea să petreacă, zi de zi, momente de distracție și veselie la cel mai mare patinoar dedicat exclusiv copiilor, Atelierele Spiridușilor, Caruselul cu jucării, Salonul lui Moș Crăciun, Cutea Renilor, Magazinul brazilor împodobiți și Scena Cantus Mundi. Echipa Operei Comice a pregătit și alte surprize pentru copiii de toate vâstele: derdelușul OCC, tărâmul oamenilor de zăpadă și o mulțime de cadouri și produse culinare delicioase de sezon. Colinde și cântece tradiționale de Crăciun vor răsuna, pe tot parcursul Târgului, pe Scena colindătorilor. Târgul va fi deschis de luni până vineri între orele 16:00 – 21:30, iar sâmbăta și duminică între orele 10:00 – 22:00. Intrarea este liberă.

 

Târgul de Crăciun din Brașov

Spre deosebire de anii anteriori, Târgul de Crăciun din acest an de la Brașov va fi deschis în Piața Sfatului mai devreme, respectiv pe 1 decembrie 2018. 

Până pe 13 ianuarie 2019, în centrul Brașovului vor fi aduse 39 de căsuțe din lemn, pentru comercianți, din care 15 pentru produse de artizanat, decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă, produse hand made, iar 20 de căsuţe pentru produse alimentare şi patru căsuţe pentru băuturi calde (ceai, cafea, vin/ţuică fiartă).

De asemenea se anunță și concerte cu colinde și spectacole ce vor face Piața Sfatului să răsune a sărbătoare.

 

Târgul de Crăciun din Timișoara

Târgul de Crăciun din Timișoara se va derula în perioada 1 decembrie 2018 - 10 ianuarie 2019, atât Piața Victoriei, cât și Piața Libertății.

În acest an, Târgul de Crăciun stă sub semnul Centenarului și va include, pe lângă concerte speciale de Ziua Națională și alte spectacole de sărbători, o serie de activități pentru copii. Nu vor lipsi produsele tradiționale și dulciurile atât de dragi celor mici.

 

Târgul de Crăciun din Oradea

În perioada 6-31 decembrie, în Piața Unirii din Oradea, tradițiile, concertele live și bunătățile culinare, se vor împleti de minune cu miile de luminițe, decorațiuni și suveniruri hand-made.

În fiecare seară, sunt organizate concerte de diferite genuri muzicale și nu vor lipsi nici ansamblurile folclorice sau grupurile de colindatori.

 

Târgul de Iarnă din Arad

Târgul de Iarnă – ediția 2018 va avea loc în perioada 24 noiembrie 2018 – 8 ianuarie 2019 și va fi organizat în centrul orașului și în Parcul Mihai Eminescu, unde vor fi pregătite, ca și în anii trecuți, căsuțe cu produse specifice sărbătorilor de iarnă, brazi de Crăciun și programe artistice diverse.

Organizatorii Târgului de Iarnă, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad au decis ca, și în acest an, târgul să fie amenajat în Parcul Mihai Eminescu, dar și pe strada Romul Veliciu și în fața Palatului Administrativ.

Ca în fiecare an, în fața Palatului Administrativ vor fi amplasați brazii de Crăciun care vor fi aduși din Munții Apuseni.

Pe strada Romul Veliciu va fi zona de unde vor putea fi cumpărate produse artizanale, cadouri, jucării și alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

În parcul Mihai Eminescu vor fi amplasate marea majoritate a căsuțelor târgului, unde se vor putea distinge mai multe zone: o zonă destinată produselor și preparatelor gastronomice, un mini-orășel al copiilor și o zonă pentru spectacole.

La Târgul de Iarnă, organizatorii au pregătit mai multe atracții pentru copii, căsuța lui Moș Crăciun, Atelierul lui Moș Crăciun, unde cei mici vor putea să picteze, să creeze diverse obiecte și să se joace, ateliere de povești. Tot în orășelul copiilor va fi amenajat un țarc unde vor fi aduse animale exotice.

În aceeași seară în care se va deschide Târgul de Iarnă va avea loc și festivitatea de aprindere a iluminatului festiv al orașului.

Tematica ilumnatului festiv pentru sezonul 2018-2019 este Centenarul Marii Uniri. Ornamentele tricolore reprezintă de altfel noutatea acestei ierni. Figurine tip brad în culorile tricolorului cu stea 3D, bannere şi sfere tricolore dar şi elemente decorative 2D/3D reprezentând numărul 100 încadrat de două steguleţe tricolore vor putea fi văzute pe stâlpi, în centrul orașului.

 

Târgul de Crăciun din Craiova

Craiova intră în atmosfera de poveste a Sărbătorilor de iarnă cu toate cele peste un milion de luminițe.  De vineri, 23 noiembrie și până pe 07 ianuarie, Primăria Craiova și Consiliul Local invită craiovenii să trăiască împreună spiritul celor mai frumoase sărbători de peste an, la Târgul de Crăciun Craiova 2018: în Atelierele lui Moșu’, pe Patinoarul din Piața Mihai Viteazu sau în Orășelul Copiilor, cu spectacole de colinde, înconjurați de ornamente de sezon sau savurând mâncare, dulciuri și băuturi care mai de care mai gustoase de la căsuțele din târg. „Cortina” spectacolului se ridică vineri, 23 noiembrie, la orele 17.40, când, în Piața Mihai Viteazu, sunt așteptați Renii lui Moș Crăciun, aduși de artiștii de la Teatrul Colibri.  Aprinderea celor peste un milion de luminițe și startul Sărbătorilor de iarnă o vor da anul acesta, la Craiova, cele mai iubite personaje de copiii de pretutindeni: Fetița Zurli, Vrăjimăturica, Tura Vura, Tanti Prezentatoarea, Truli, Clopoțel și Zdrăngănel – Gașca ZURLI.

 

Târgul de Crăciun din Piatra Neamț

Organizarea Târgului de Crăciun din acest an la Piatra Neamț urmează să fie aprobată zilele acestea de Consiliul Județean. Dar a fost anunțat deja un concert-cadou de Moș Nicolae, care va avea loc pe 7 decembrie 2018, la Curtea Domnească din Piatra-Neamț. Invitatul surpriză va fi cântăreţul german Lou Bega, devenit celebru după lansarea hitului “Mambo No. 5”.

 

Târgul de Crăciun din Satu Mare

Târgul de Crăciun de la Satu Mare din acest an stă sub semnul Centenarului, deschizându-și porțile chiar de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2018.

Și în acest an, Târgul de Crăciun va avea drept arie de desfășurare Piața 25 Octombrie cât și Parcul Central Satu Mare, unde artiștii plastici și meșteșugarii locali vor întregi tabloul unui spațiu dedicat cu precădere copiilor.

 

Târgul de Crăciun din Ploiești

Anul acesta, luminițele nu se vor mai aprinde în Ajun de Moș Nicolae, așa cum e tradiția la Ploiești, ci în seara de 1 decembrie, în jurul orelor 18.00, odată cu aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

În seara aceleiași zile va avea loc și un concert pe o scenă care va fi deschisă în perioada 1-21 decembrie și în jurul căreia urmează să fie amenajat Târgul de Crăciun, amplasat în zona civică.

Deocamdată, Primăria Ploiești nu a făcut publică lista evenimentelor care se vor derula în perioada sărbătorilor, dar se știe că vor fi iluminate și cartierele, iar Orășelul copiilor va fi amplasat în fața Sălii Sporturilor.

 

Târgul de Iarnă din Brăila

În perioada 1-9 decembrie 2018, în parcarea de lângă Palatul Administrativ din Brăila va avea loc Târgul de iarnă, care se va deschide cu o serie de manstări dedicate centenarului Marii Uniri şi a zilei de 1 decembrie.

Peste 1000 de colindători din diferite zone ale țării sunt așteptați la Târgul de Iarnă din Brăila, parada colindătorilor urmând să se desfășoare în perioada 7-9 decembrie.

În seara zilei de 1 decembrie vor fi aprinse și beculețele de sărbătoare, tema luminilor din acest an fiind tricolorul.

 

Târguri de cadouri de Crăciun

Dacă târgurile din piețe și parcuri înseamnă în primul rând muzică și voie bună, când vine vorba de cadouri de sărbători, o sursă bună de inspirație sunt târgurile speciale de cadouri de Crăciun.

  • Târgul Cadourilor de Crăciun de la Romexpo, București: în perioada 7 - 9 decembrie 2018, în Pavilionul C2.
  • Târg de cadouri de Crăciun la Tinimtex, Constanța: în perioada 21 – 25 noiembrie 2018, în Pavilionul Expozițional din staţiunea Mamaia.