Târgul de Crăciun din București va fi organizat anul acesta, dar cu modificări serioase. Nicușor Dan, lăsat din nou pe dinafară

Târgul de Crăciun din București va fi organizat anul acesta, dar cu modificări serioase. Nicușor Dan, lăsat din nou pe dinafară Sursa foto: Arhiva EVZ

Târgul de Crăciun Bucureşti va avea loc în perioada 26 noiembrie - 26 decembrie, în Piaţa Universităţii. Anul acesta, românii vor fi nevoiți să scoată suma de 7 lei din buzunar pentru intrare. O altă problemă este lipsa lui Nicușor Dan, acesta nu se va putea bucura de magia Crăciunului pentru că nu s-a vaccinat.

Târgul de Crăciun Bucureşti bucură suflete românilor an de an . Aceștia vor putea cumpăra produse artizanale, globuri pictate manual, clopoţei, coroniţe, decoraţiuni şi ornamente. Organizatorii au pregătit surprize culinare: cozonaci, prăjituri, plăcinte, acadele, turta dulce, ciocolata de casă, băuturi sau gustări calde.

Evenimentul va avea un brad cu o înălţime de 15 metri, fiind ecologic, creat din lemn şi împodobit cu globuri și decorații spectaculoase.

"Evenimentul îi va purta pe cei mici printr-un tărâm de poveste, unde vor putea face plimbări în carusel şi se vor întâlni cu Moş Crăciun şi elfii săi, care vor sosi negreşit în târg, pe 17 decembrie, să le asculte dorinţele", se arată în comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Virusul COVID-19 a făcut câteva schimbări în organizarea îndrăgitului târg.Pentru "o gestionare adecvată a numărului de vizitatori", accesul în târg se va face pe bază de bilet, pentru a ajuta organizatorii care au contribuit la eveniment.

Cât costă intrarea?

Preţul biletului pentru o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei la casa de bilete de la faţa locului. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie (pe Entertix.ro), iar casa de bilete funcţionează pe toată durata de desfăşurare a evenimentului Bucharest Christmas Market, potrivit agerpress.ro

PMB precizează că accesul participanţilor se realizează în limita a 30% din capacitatea spaţiului de desfăşurare a evenimentului şi este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19. Sunt exceptaţi de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoţiţi de o persoană majoră .

Participanții vor fi verificați la intrare, fiind scanate codurile QR. Aceștia vor fi nevoiți să treacă printr-un triaj pentru a observa temperatura fiecăruia.

Nicușor Dan, exclus de la Târgul de Crăciun

Nicușor Dan nu poate participa la Târgul de Crăciun Bucureşti pentru că nu este vaccinat. Evenimentul este organizat chiar de el, dar acesta este nevoit să își admire munca de pe margine.Intrarea la târg se face pe baza certificatului verde pe care chiar organizatorul nu îl deține.

Pe lângă lipsa primarului, românii au rămas șocați după ce au aflat că este primul an în care accesul costă bani.