Evenimentul Zilei > International > Moș Crăciun este imun la COVID-19! Politicienii lumii îl fac cadou copiilor
Moș Crăciun este imun la COVID-19! Politicienii lumii îl fac cadou copiilor

Moș Crăciun este imun la COVID-19! Politicienii lumii îl fac cadou copiilor

Moș Crăciun este un erou din basme. Chiar și în contextul pandemiei care a îngenuncheat planeta, politicienii dau asigurări copiilor că iubitul moș nu își va abdica rolul tradițional.

Moş Crăciun poartă mască şi poate merge oriunde în lume cu un certificat de călătorie, a scris joi pe Facebook premierul italian, pentru a-i linişti pe copiii din ţara sa în legătură cu sărbătorile de sfârşit de an, relatează AFP, citată de Agerpres.

 Mască pentru Moș Crăciun

„Moş Crăciun mi-a garantat că are deja un certificat internaţional de călătorie: poate călători peste tot şi împărţi cadouri tuturor copiilor din lume”, a scris Giuseppe Conte ca răspuns la scrisoarea unui băieţel de 5 ani pe nume Tommaso, care i-a cerut premierului italian să nu-l izoleze pe „Babbo Natale”.

„Mi-a confirmat că foloseşte întotdeauna masca şi menţine distanţa corectă pentru a se proteja pe sine şi pe toţi cei pe care îi întâlneşte”, a adăugat premierul italian. El l-a sfătuit apoi pe băiat să pună sub brad, pe lângă lapte cald şi biscuiţi, o sticluţă cu gel dezinfectant.

„Vreau să-ţi spun că nu va fi necesar să precizezi în scrisoarea ta către Moş Crăciun că ai fost cuminte, pentru că i-am spus eu deja”, a continuat şeful guvernului italian. „Am auzit, de asemenea, că vrei să-i ceri lui Moş Crăciun să alunge coronavirusul. Nu uita să-i ceri şi un alt cadou”, a spus Giuseppe Conte în încheierea mesajului.

Italia, prima ţară din Europa afectată în primăvară de pandemia de COVID-19, se confruntă de câteva săptămâni cu un al doilea val virulent şi a depăşit recent un milion de cazuri de coronavirus. Indiferent care va fi evoluţia pandemiei în următoarele săptămâni, ministrul afacerilor regionale, Francesco Boccia, a declarat joi că în acest an Crăciunul va fi sărbătorit în familie, într-un cadru foarte restrâns.

Nici Moș Nicolae nu intră la izolare

Copiii din Belgia și Italia au primit asigurări că Moș Nicolae și Moș Crăciun, așteptați în luna decembrie, nu vor întârzia anul acesta din cauza restricțiilor.

Miniștrii Sănătății și de Interne ai Belgiei au publicat o scrisoare deschisă adresată Moșului Nicolae – așteptat în noaptea de 5 spre 6 decembrie. I-au transmis că nu este nevoie să stea în carantină când va intra în țară. De asemenea, va putea circula fără probleme noaptea, pe acoperișuri, să distribuie cadourile.