Potrivit unui sondaj IRES realizat pe 20 noiembrie 2014, peste 10% dintre votanții lui Victor Ponta declară că au votat Klaus Iohannis. Astfel, procentul președintelui ales a ajuns la 66%.

În plus, potrivit sondajului, 55% dintre români au spus că direcția în care merge țara este una bună, nivelul fiind semnificativ mai ridicat decât media înregistrată de-a lungul ultimului an, în timp ce 34% au spus că direcția este greșită.

În ceea ce privește încrederea în Klaus Iohannis, 38% au răspuns că au multă încredere, 23%- foarte multă încredere, 22%- puțină, 7%- foarte puțină, 7%- deloc. În schimb, doar 19% au răspuns că au multă încredere în Victor Ponta, 8%- foarte multă, 28%- puțină, 10%- foarte puțină, 34%- deloc. Merită remarcat faptul că la începutul campaniei, doar 25% dintre români spuneau că au multă și foarte multă încredere în Iohannis. Potrivit sondajului, președintele ales se bucură de încredere în proporție mai ridicată din partea bărbaților, a tinerilor și a persoanelor cu studii superioare.

Sondajul IRES mai arată și că unul din doi români este de părere că proiectele lui Traian Băsescu nu ar trebui continuate de Klaus Iohannis. De asemenea, majoritatea respondenților intervievați nu susțin schimbarea Guvernului actual în favoarea instalării unui guvern PNL, considerând că nu este bine ca un singur partid să dețină toată puterea.

Sondajul a fost realizat pe 20 noiembrie 2014, pe un eșantion de 1338 de oameni și are o eroare de +/- 2,7%.