Evenimentul Zilei > Social > România se pregăteşte să preia refugiaţi sirieni din Turcia
România se pregăteşte să preia refugiaţi sirieni din Turcia

România se pregăteşte să preia refugiaţi sirieni din Turcia

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat, la sfârşitul săptămânii trecute, în dezbatere publică, un proiect de lege prin care se reglementează relocarea de noi refugiaţi sirieni pe teritoriul României. Aceştia se află în acest moment în Turcia şi urmează să fie aduşi în ţara noastră pe parcursul anului viitor.

Guvernul României intenţionează să aducă noi refugiaţi în ţară pe parcursul anului 2018. Prin proiectul de “completarea Hotărârii Guvernului nr. 1596/2008 privind relocarea refugiaților în România”, MAI anunţă că anul viitor vor fi aduşi din Turcia 40 de noi refugiaţi sirieni.

“Prezentul proiect de act normative prevede stabilirea cotei de relocare corespunzătoare anului 2018, respectiv 40 de refugiaţi de origine siriană, aflaţi provizoriu în Turcia. Cota pentru anul 2018 a fost stabilit ă în cadrul şedinţei din data de 11.08.2017, a Comitetului pentru relocarea refugiaţilor în România, organ consultativ, compus din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi ai Ministerului Afacerilor Interne. Propunerea are în vedere priorităţile de relocare ale Uniunii Europene, liniile de politică externă ale României în domeniu şi necesităţile internaţionale de relocare a refugiaţilor stabilite de Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi”, scrie în propunerea legislativă, care se va afla în dezbatere publică până la jumătatea acestei luni.

În acelaşi text se afirmă că până în acest moment în România au fost relocaţi 160 de refugiaţi, începând cu anul 2012.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: