Șeful liberalilor a declarat, vineri seară, la Digi 24, că România riscă să suporte sancțiunile articolului 7, cea mai drastică sancțiune existentă în cazul unui stat mebru.

„Dacă mai fac o porcărie in domeniul justiţiei e un pericol din ce în ce mai serios să fie iniţiată procedura contra României în baza art 7. Va fi un caz fără precedent, să se declanşeze procedura suspendării dreptului de vot tocmai pentru ţara care deţine preşedinţia rotativă. Ei se joacă cu focul”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a mai făcut referire și la decizia CCR, care a arătat că în privința Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție că a fost respectată Consituția.

„Dacă se adoptau aceste aberaţii antieconomice, ar fi afectat dramatic şi mai mult sistemul financiar bancar. Un proiect de lege referitor la evaziunea fiscală era de fapt o invitaţie la evaziune. Şi această lege atacată de PNL şi USR a fost declarată neconstituţională. (..) Nu poţi interzice cetăţenilor să-şi exercite un drept de vot de a decide asupra unor probleme de interes public.

Nu trebuie amestecate lucrurile, una e un referendum constituţional, alta un referendum consultativ. Iniţiativa „Fără penali” e o inţiativă de revizuiee a Constituţiei care trebuie să îşi urmeze mersul firesc. Dacă faci un referendum consultativ, care nu generează obligativitatea transpunerii în practică, poţi crea o aşteptare care să dezamăgească ulterior prin nepunerea în practică”, a mai declarat Orban.

Te-ar putea interesa și: