Evenimentul Zilei > Sport > România nu va mai găzdui Campionatul European. Veste foarte proastă anunțată de UEFA
România nu va mai găzdui Campionatul European. Veste foarte proastă anunțată de UEFA

România nu va mai găzdui Campionatul European. Veste foarte proastă anunțată de UEFA

Campionatul European U-19 nu se va mai desfășura în România, pentru că această competiție a fost anulată de UEFA.

România nu va mai găzdui Campionatul European de Fotbal din această vară. Este vorba despre competiția rezervată juniorilor sub 19 ani. Turneul ar fi trebuit să fie organizat în țara noastră. Dar, în contextul în care pandemia de coronavirus nu dă înapoi. oficialii de la UEFA au decis să anuleze turneul.

Aceeași decizie a fost luată și în privința turneului european similar, rezervat fetelor. Între 30 iunie și 13 iulie ar fi trebuit să se defășoare Euro – 19 în România. „În luarea acestor decizii, Comitetul Executiv al UEFA a ținut cont de faptul că restricțiile guvernamentale din prezent ar pune probleme în vederea călătoriei delegațiilor”.

România nu va mai organiza Campionatul European de Fotbal U-19

Forul continental adaugă că „deși este regretabil că nicio competiție de tineret nu se poate desfășura în acest sezon, sănătatea și siguranța tinerilor sportivi trebuie să aibă prioritate în circumstanțele actuale”. Au explicat reprezentanții UEFA de ce au luat această măsură radicală.

Astfel, și reprezentativa României – U19 ratează șansa de-a participa la acest turneu. La care ar mai fi trebuit să ia startul încă șapte naționale. Țara noastră a mai organizat acest tip de competiție în 2011, iar atunci „tricolorii” au terminat pe ultimul loc al grupei, cu 1 punct. În schimb, România se pregătește pentru marele eveniment fotbalistic al anului: Euro 2021. Competiția ar fi trebuit să se dispute anul trecut dar a fost amânată.

Bucureștiul va organiza patru meciuri de la Euro 2021

Din motive ce țin de pandemia de coronavirus. A fost aceeași decizie luată și în cazul Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo. Patru partide va găzdui Bucureștiul de la turneul final. Trei din faza grupelor și una din faza optimilor de finală. Competiția trebuie să se desfășoare în intervalul 11 iunie – 11 iulie. În condiții speciale, pentru că meciurile se vor juca ori cu porțile închise, ori cu stadioane la capacitate de 30 sau 50%.