Evenimentul ZileiPoliticaRomânia, mesaj de susținere pentru Ucraina și Georgia. Le vom susține pentru aderarea la NATO și UE

România, mesaj de susținere pentru Ucraina și Georgia. Le vom susține pentru aderarea la NATO și UE

România, mesaj de susținere pentru Ucraina și Georgia. Le vom susține pentru aderarea la NATO și UE
România va continua să acorde asistență pentru Ucraina și Georgia în vederea aderării la NATO și Uniunea Europeană.

România va continua să acorde asistență Georgiei și Ucrainei în vederea consolidării capacităților de apărare a celor două țări. De asemenea, diplomația de la București va continua să le susțină în vederea aderării la NATO și Uniunea Europeană.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că, în cadrul sesiunii speciale a Trilateralei România-Polonia-Turcia, la care vor participa şefii diplomaţiilor din Georgia şi Ucraina va evidenţia angajamentul ferm al Bucureştiului pe aceste teme.

„Am discutat şi despre partenerii noştri – Georgia şi Ucraina. Anul acesta, în premieră pentru dialogul în formatul trilateral, la iniţiativa României, i-am invitat pe omologii noştri de Tbilisi şi de la Kiev şi ne vom întâlni cu ei în orele care urmează. Sunt convins că vom avea un dialog substanţial. Iată, aşadar, România găzduieşte în aceste zile patru miniştri de Externe la Bucureşti, parteneri importanţi ai României”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

El a precizat că această întrunire este un moment bun pentru reafirmarea susținerii în vederea menținerii suveranității și integrității teritoriale a celor două state.

„Discuţia în formatul 3+2 care urmează va fi un moment propice să reafirmăm sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a celor două state în cadrul graniţelor lor recunoscute internaţional”, a afirmat Aurescu, la finalul sesiunii plenare a Trilateralei România-Polonia-Turcia.

 

Ministrul Afacerilor Externe a adăugat că va evidenţia şi angajamentul „ferm” al României pentru continuarea asistenței acordate Georgiei și Ucrainei, pentru consolidarea capacităţilor de apărare a acestor state, pentru creşterea rezilienţei în faţa provocărilor şi ameninţărilor cu care se confruntă.

„De asemenea, voi reitera susţinerea pentru aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Georgiei şi Ucrainei, în acelaşi timp cu încurajarea celor doi parteneri să continue procesul de reforme în acest sens”, a subliniat Bogdan Aurescu.

În cadrul sesiunii speciale de lucru la care vor participa miniştrii David Zalkaliani şi Dmytro Kuleba va avea loc un schimb de opinii privind situaţia de securitate din Vecinătatea Estică, inclusiv de la Marea Neagră.


Accesează: