Din cîte se ştie, cu toată strădania maşinăriei USL-iste (PSD şi PNL), cu toată atmosfera de ură faţă de Traian Băsescu, ţesută de Trustul Intact, cu toată Fraudarea de proporţii cosmice, la urne s-au prezentat doar 46% dintre alegători.

Potrivit normelor democratice europene, acţiunea USL a fost un eşec de proporţii.

Judecînd după așteptările create de dispozitivul de vot al Puterii, ar fi trebuit să iasă la vot peste 90% dintre cei înscrişi pe liste.

N-au ieşit decît 46%.

În aceste condiţii, pe momentul 29 iulie 2014 scrie clar:

Eşec usturător!

Două partide, dintre care unul cu o maşinărie de vot implacabilă,  n-au reuşit să atingă nici măcar prezenţa de 50% plus unu.

Cu toate acestea, strategii PSD au socotit că lansarea lui Victor Ponta să aibă loc pe 29 iulie 2014, la doi ani de la Referendum.

Pentru a marca un eşec?

Pentru a semnala că şi scrutinul din noiembrie 2014 poate fi un eşec de aceleaşi proporţii?

Nu.

Pentru a semnala că întreaga campanie a lui Victor Ponta se va desfăşura sub sloganul Schimbare pînă la capăt.

Luată în sine, sintagma Schimbare pînă la capăt trezeşte nedumeriri.

Prin USL, mai întîi, şi prin USD, mai apoi, alianţe create de PSD după modelul BPD, impus de PCR în 1946, pentru a mima pluralismul, PSD conduce ţara din aprilie 2013. Plagiind (ce-i mai place lui Victor Ponta verbul ăsta, verbul vieţii sale!), CDR-ul din 1996, PSD-ul a avut drept slogan, înainte de 2012, Schimbarea regimului politic Traian Băsescu. După aprilie 2012, PSD a făcut nu o Schimbare, ci mai multe, astfel încît, la ora actuală, regimul politic poate fi denumit Regimul Victor Ponta.

Ce vrea să spună Schimbarea pînă la capăt, sloganul însuşit de candidatul Victor Ponta?

Potrivit Documentelor de la Craiova – Discursul lui Victor Ponta, Rezoluţia Consiliului Naţional lărgit al PSD cuvîntările ţinute de la tribună – Schimbarea pînă la capăt înseamnă cucerirea de către PSD şi a Preşedinţiei, pentru ca astfel PSD să realizeze Schimbarea pînă la capăt.

Proclamă Victor Ponta de  la tribuna Marea Adunări PSD-iste de la Craiova:

„Vreau să credeţi alături de mine că România are o şansă extraordinară de schimbare, că am început această schimbare în urmă cu doi ani şi jumătate şi că putem să facem schimbarea României până la capăt“.

Rezoluţia Consiliului întăreşte acest angajament, acordîndu-i lui Victor Ponta încrederea că va rezolva această schimbare. În acest sens, Rezoluţia fixează şi ceea ce trebuie să schimbe pînă la capăt PSD prin cîştigarea Preşedinţiei:

„Consiliul Naţional lărgit al PSD apreciază că victoria în alegerile prezidenţiale a domnului Victor Ponta va marca sfîrşitul unui regim politic abuziv“.

Din cîte se ştie, în decembrie 2014, se încheie mandatul lui Traian Băsescu la Cotroceni. Documentele de strategie electorală PSD, adoptate în şedinţa BPN din 6 ianuarie 2014, au drept punct central „dărîmarea Regimului politic Traian Băsescu“.

Documentul din 6 ianuarie 2014 scrie negru pe alb:

„Ne propunem să dărîmăm cărămidă cu cărămidă ce-a rămas din regimul politic Traian Băsescu“.

În decembrie 2014, Traian Băsescu pleacă de la Cotroceni. Dacă actualul preşedinte nu mai candidează, de ce ar mai fi nevoie de Victor Ponta preşedinte, pentru ca regimul politic Băsescu să fie dărîmat pînă la ultima cărămidă?

Nu se dărîmă, ca să zic așa, de la sine, prin plecarea lui Traian Băsescu?

Răspunsul trimite la un alt slogan de campanie electorală asumat de Victor Ponta:

Toţi ceilalţi candidaţi (cu excepţia sa şi a PSD-istului Călin Popescu Tăriceanu) vor continua regimul Traian Băsescu:

„Traian Băsescu mai are o sută, o sută şi ceva de zile, acolo la Cotroceni, e sfîrşitul lui. Avem însă datoria să facem ca următorul preşedinte al României să nu fie de fapt al treilea mandat al lui Traian Băsescu, fără Traian Băsescu“.

În ce sens ar putea continua candidaţii Dreptei opera lui Traian Băsescu fără Traian Băsescu?

O simplă privire aruncată asupra programelor deja afirmate de Cătălin Predoiu, de Klaus Iohannis, de Cristian Diaconescu, de MRU,  ne arată că toţi aceşti prezidenţiabili au afirmat în numele formaţiunilor lor necesitatea ca viitorul preşedinte al României să garanteze independenţa Justiţiei.

Alături de opţiunea transatlantică fermă, opţiunea pentru Statul de drept, pentru Justiţia independentă,  rămîne punctul forte al candidaţilor anti-PSD.

Toţi aceşti candidaţi au avut multe observaţii critice faţă de mandatul de zece ani al lui Traian Băsescu.

Toţi aceşti candidaţi s-au angajat că vor fi un altfel de preşedinte, mai ales în ipostaza de arbitru al vieţii noastre politice.

Nici unul nu a criticat însă progresele uriașe făcute în materie de stat de drept și de Justiție independentă  în cei 10 ani de mandat Băsescu.

Nici unul nu s-a angajat că va dărîma Regimul Băsescu la acest capitol.

Ce se angajează Victor Ponta prin sloganul Schimbare pînă la capăt?

Să schimbe, odată ce PSD a pus mîna şi pe Preşedinţie, singurul lucru pe care partidul Penalilor n-a reuşit să-l schimbe în cei doi ani de guvernare PSD:

Situaţia Justiţiei!

Definind Regimul politic a cărei dărîmare poate fi completă prin cucerirea preşedinţiei de către PSD, Victor Ponta a vorbit în discursul său de „abuzuri“, de „vieţi distruse“.

Toată această situaţie apocaliptică din ultimii doi ani îşi are cauza – susține candidatul baronilor PSD,  în controlarea Justiţiei de către Traian Băsescu.

Prin urmare, proclamă Victor Ponta sloganul de luptă al oastei PSD-iste:

„Mi-am propus, alături de dumneavoastră, alături de USL să eliberăm justiţia de sub controlul lui Traian Băsescu şi al oamenilor săi“.

Ce s-a întîmplat în aceşti doi ani?

De la Dan Voiculescu pînă la Adrian Duicu, mulţi penali au intrat în vizorul Justiţiei.

Dacă Justiţia a fost sub controlul lui Traian Băsescu înseamnă că toate anchetele DNA, toate sentinţele prin care Penalii şi-au primit pedeapsa și-au avut temeiul în faptul că Justiţia a fost controlată de Traian Băsescu.

Prin ”abuzuri”, prin ”vieţi distruse”,  Victor Ponta înţelege rezultatul strălucitoarei lupte anticorupţie duse de Justiţia independentă.

A cui viață a fost ”distrusă” în viziunea candidatului PSD?

A lui Adrian Duicu? A lui Relu Fenechiu? A lui Gigi Becali? A lui Dan Voiculescu?

Ce-ar însemna eliberarea Justiţiei de sub controlul politic al lui Traian Băsescu?

Ar însemna încetarea luptei împotriva corupţiei.

Esenţa discursului de candidat de la Craiova:

Victor Ponta se angajează în faţa Penalilor din România că vor avea imunitate dacă el ajunge Preşedinte!