Editura Evenimentul si Capital

ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cînd Monica Macovei suferă de o multiplicare a personalității, precum Victor Ponta

14-04/cristoiu_1-465x390
Autor: | | 69 Comentarii | 4085 Vizualizari

Observasem în comentariul anterior că Monica Macovei candidează ca independent la Președinție, fără a demisiona din PDL, formațiune în care se numără printre vedete.

Milițianul politicii românești, Vasile Blaga, n-a dat-o afară din partid, deși statutul spune limpede că un membru nu poate participa la o competiție electorală dacă partidul are un candidat.

De fapt, nici n-ar fi nevoie de o prevedere statutară în această chestiune. Prevederile bunului simț, cele care trec înaintea statutului și chiar și a Constituției excluzînd situația Monicăi Macovei ca absurdă.

Vasile Blaga a socotit că Monica Macovei poate juca rolul strîngătorului de voturi pentru ACL de la electoratul fanatic al statului de drept, al luptei împotriva corupției.

Candidatei i se va da voie chiar să-i atace pe cei din ACL, inclusiv pe Klaus Iohannis, pe motive de corupție, de încălcare a statului de drept, mai ceva decît o face Traian Băsescu.

Ea se va prezenta drept singura continuatoare a proiectelor lui Traian Băsescu.

Astfel, Monica Macovei va lua voturi de la electoratul lui Traian Băsescu.

Pe care i le va da, apoi, lui Vasile Blaga, pentru ca acesta să i le dea lui Klaus Iohannis.

Monica Macovei e unul dintre politicienii care beneficiază de un Cult crîncen al personalității. Un pluton de deontologi și deontoloage o cîntă zilnic mai ceva decît pe vremuri cîntăreții proletcultiști pe Ana Pauker, îi trec cu vederea slăbiciunile, nu puține și nu mici, îi înjură pe cei care nu admit că Aiatolaha lor e și ea nu om, ci politician dîmbovițean.

Acest pluton a reușit să-i creeze Monicăi Macovei o imagine pentru care și Sfînta Miercuri ar trebui s-o invidieze. Monica Macovei – cîntă lăutele din presă și din societatea civilă – e Verticalitatea întruchipată.

Nu face compromisuri, nu face glume, nu face concesii.

Ce mai încolo și-ncoace.

O adevărată Vargă de oțel într-o politică a nuielelor din turtă dulce.

Firește, cum se întîmplă cu orice muritor supus Cultului personalității, adaptările succesive ale Monicăi Macovei la conjuncturi au fost trecute cu vederea sau justificate în chip sofistic.

Monica Macovei a candidat din partea lui Vasile Blaga pentru europarlamentare, deși, dacă ar fi să judecăm după asprimea de procuror arătată față de alți politicieni, demult ar fi trebuit să ceară arestarea lui Vasile Blaga.

Fuziunea dintre PDL și PNL a adus-o pe Monica Macovei în aceeași albie cu Penalii din PNL și cu autorii loviturii de stat din 2012.

N-a demisionat, nici măcar n-a făcut tărăboi.

Cu toate acestea, luînd în serios profilul de personaj incoruptibil, ros de ideea absolută, precum personajele lui Camil Petrescu, am fost convins că Monicăi Macovei nu i s-a atras atenția pînă acum că o Fundamentalistă ca ea trebuie să demisioneze din PDL dacă vrea să candideze ca independentă.

Un cititor al acestui blog, surprins nițel de ignoranța mea într-ale candidaturii Monicăi Macovei, mi-a trimis un link la o declarație a Monicăi Macovei în chestiunea incompatibilității nu numai morale, dar și logice, dintre ipostaza de candidat independent și rămînerea în PDL:

Avem PRIMA IMAGINE cu Radu Mazare in avion! Cum ARATA! FOTO

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI