Romania, cu "gradinita" la Campionatele Europene

Romania, cu "gradinita" la Campionatele Europene

Atletismul romanesc a fost prins descoperit de prima mare competitie a sezonului, Campionatele Europene indoor, care se vor desfasura, de astazi si pana duminica, la Birmingham.

Fara cinci sportivi de baza, absenti din diverse motive, romanii merg pe mana tineretii. Singura veterana din lotul tricolor este Ionela Tarlea, care la 31 de ani ramane o candidata la medalii in proba de 400 de metri, in ciuda problemelor pe care le are la tendon.

Printre marii absenti se numara Marian Oprea, accidentat de ceva vreme, Gheorghe Guset, care a slabit peste 10 kilograme din cauza unei viroze, dar si Maria Cioncan, decedata intr-un accident de masina.

Un sfert de delegatie la controlul doping! "Cu doua-trei exceptii, avem o echipa de tinere sperante, condusa de "sefa spirituala", Ionela Tarlea. Obiectivul initial a fost castigarea a una-doua medalii, dar acum, cu atatea absente, vom vedea...

Ne puteți urmări și pe Google News

Noi asteptam rezultate bune in proba de 800 de metri, la triplusalt, unde Adelina Gavrila detine inca a doua performanta europeana a anului, dar si la 400 de metri, unde Ionela Tarlea are potential", ne-a declarat ieri Constantin Mihail, seful delegatiei romane.

Cei 26 de atleti tricolori (11 baieti si 15 fete) care au facut deplasarea la Birmingham au avut emotii marti, in avion, din cauza turbulentelor si a aterizarii destul de brutale. Mai mult, imediat dupa ce au ajuns in Anglia, sapte atleti romani au fost luati la controlul doping sangvin!

Birmingham, cap de linie pentru Floroiu

Competitia de la Birmingham, la care vor lua startul 587 de sportivi din 45 de tari, va insemna totodata si finalul mandatului lui Ilie Floroiu, presedintele Federatiei Romane de Atletism, care urmeaza sa dea curs, imediat dupa Europene, anuntatei demisii.

In cei doi ani petrecuti la carma forului atletic, Floroiu n-a insotit niciodata vreo delegatie tricolora la o competitie majora, carcotasii din federatie punand asta pe seama faptului ca fostul atlet nu cunoaste nicio limba straina.