Rezultatele catastrofale înregistrate în ultimele trei partide oficiale de echipa națională de fotbal se reflectă și în clasamentul întocmit de FIFA. Forul mondial plasează România pe locul al 44-lea, adică în zona unde mediocritatea este la ea acasă. „Tricolorii” au ratat calificarea la Campionatul European din 2021, după ce au fost învinși de reprezentativa din Islanda, scor 1-2.

Apoi, în Liga Națiunilor, elevii lui Mirel Rădoi au cedat fără drept de apel în Norvegia, scor 0-4, și au capotat pe teren propriu, în aceeași competiție, contra Austriei, scor 0-1.

Regres fără egal

Față de ierarhia precedentă publicată de forul mondial al fotbalului, România a înregistrat o cădere de 10 locuri! Este cel mai mare regres înregistrat de o echipă națională în ultima lună.

În acest moment, luând în considerare doar naționalele din Europa, România se află pe locul al 25-lea. Poziția este una foarte proastă în perspectiva preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022 găzduit de Qatar. „Tricolorii” ar putea intra în urna a 3-a valorică, fapt ce ar duce adversari de temut.

Calcule descurajante

Pentru a fi în urna a doua valorică, elevii lui Mirel Rădoi trebuie să câștige următoarele partide din Liga Națiunilor, cu Norvegia și Irlanda de Nord, și amicalul cu Belarus și să fie în primele 20 de naționale din Europa, conform  calculelor făcute de jurnaliștii de la „Gazeta Sporturilor”.

Două variante de grupe (cea grea și cea ușoară) luate în calcul de sursa citată ar arăta în felul următor:

Grupa grea: Franța, Suedia (Polonia), România, Finlanda, Cipru și Moldova
Grupa ușoară:Danemarca, Irlanda, România, Luxemburg, Andorra, San Marino

De pe „Bătrânul Continent” vor ajunge la turneul final câștigătoarele celor 10 grupe preliminare.  De asemenea, se califică trei echipe stabilite în urma unui dublu baraj, la care participă ocupantele locurilor 2 din preliminarii și cel mai bine clasate două formații din Liga Națiunilor, altele decât cele calificate din preliminarii.