Evenimentul Zilei > Sport > De ce nu este Rădoi ca Mourihno. Naționala, desființată de un vechi om de fotbal
De ce nu este Rădoi ca Mourihno. Naționala, desființată de un vechi om de fotbal

De ce nu este Rădoi ca Mourihno. Naționala, desființată de un vechi om de fotbal

Unul dintre cei mai vechi oameni din fotbal îi dă sfaturi selecționerului Mirel Rădoi, în legătură cu strategia de joc a echipei naționale și cu jucătorii pe care să se bazeze în continuare.

După înfrângerile tricolorilor din ultimele zile, fostul impresar Giovanni Becali (68 de ani) și-a prezentat punctul de vedere despre ce se întâmplă la echipa națională și despre ce ar trebui să facă Mirel Rădoi pentru a pune lucrurile în mișcare, într-o direcție bună.

În opinia fostului impresar, selecționerul trebuie să schimbe, mai întâi filosofia de joc și să pună mai mult accent pe defensivă pentru a obține rezultate. El a dat ca exemplu pe Jose Mourihno și pe Dan Petrescu, antrenori care se bazează pe defensivă și ale căror echipe, chiar dacă nu joacă, întotdeauna, spectaculos, obțin rezultate foarte bune în competițiile la care participă.

„Uitați-vă la Petrescu, Mourinho, toți au câștigat începând cu defensiva. Rădoi e tânăr, visează, își dorește multe, dar rezultatele vorbesc. Credeți că acum am fi fost supărați dacă eram în finala barajului pentru Euro cu Ungaria și jucam urât? Eram toți fericiți. Rădoi trebuie să-și găsească o țară în care spectatorii de-acolo să fie mulțumiți cu faptul că joacă un fotbal spectaculos și nu se califică la un turneu final”, a spus Giovanni Becali, conform cancan.ro.

Fostul impresar a precizat că o parte dintre jucătorii cooptați de Rădoi nu au ce căuta la echipa națională, în vreme ce alții, precum Dennis Man sau Florinel Coman n-ar trebui să lipsească de la nici un joc.

„Naționala acum nu contează pe Man și Coman. Ei nu trebuie să lipsească! Jucăm în continuare cu 4-5 bătrâni, când la fel de bine puteai să pierzi și cu echipa de U21 cu 0-4 în Norvegia. Singurul jucător care trebuia să mai rămână e Tătărușanu, poate și fundașii centrali, Chiricheș și Grigore. În rest, ce? Nimic! Stanciu e micuț, n-are curaj, Mitriță, micuț…”, a precizat Giovanni Becali, după cum precizează sursa citată.

Pe de altă parte, fostul impresar susține că pentru a obține noi calificări la turneele finale și rezultate bune, echipa națională are nevoie de selecționeri precum Victor Pițurcă sau Anghel Iordănescu, iar nu de antrenori care să dea randament doar câteva meciuri.

„Noi ne-am încântat prea mult după acea victorie din Austria. Am crezut că putem face minuni, dar să fim serioși, Austria și-a arătat de-abia acum adevărata valoare. N-am mai avut selecționeri de la Victor Pițurcă și Iordănescu, doar antrenori care după anumite meciuri ne-au înșelat așteptările. Am avut doar niște clipe, momente, care ne-au făcut să credem că putem obține calificări, dar suntem departe”, a mai spus Giovanni Becali.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.