Evenimentul Zilei > Actualitate > ROMÂNIA A ÎNGHEȚAT, iar IADUL ALB a lovit fără milă. Meteorologii nu au vești BUNE privind TEMPERATURILE ANORMALE
ROMÂNIA A ÎNGHEȚAT, iar IADUL ALB a lovit fără milă. Meteorologii nu au vești BUNE privind TEMPERATURILE ANORMALE

ROMÂNIA A ÎNGHEȚAT, iar IADUL ALB a lovit fără milă. Meteorologii nu au vești BUNE privind TEMPERATURILE ANORMALE

Deși suntem abia în luna octombrie, este iarnă în toată regula în unele zone din România. Seara trecută s-au înregistrat ninsori și temperaturi foarte scăzute, sub pragul de îngheț. Cel mai tare a nins pe Transfăgărășan, unde stratul de zăpadă a ajuns la 15 centimetri, iar cel mai frig a fost pe Vârful Omu: - 11 grade Celsius.

Potrivit B1.ro, în județul Suceava, pe Rarău, vântul a suflat cu 100 de kilometri pe oră, iar zăpada a acoperit crestele în doar câteva ore. Acolo termometrele au arătat – 2 grade Celsisus, iar pe Ceahlău, – 7 grade Celsisus.

 

 

Pe Vârful Omu s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură, – 11 grade. Iar pentru că se află la altitudine mare, la Miercurea Ciuc mercurul din termometre a arătat – 5 grade.

 

Totodată, la Pasul Tihuța, dintre Bistrița – Năsăud și Suceava, mai multe echipaje de deszăpezire, de la Drumurile Naționale, au fost trimise în zonă pentru a interveni.