Evenimentul Zilei > Actualitate > Români măcelăriți în Belgia. Evenimentele au șocat instanța de judecată
Români măcelăriți în Belgia. Evenimentele au șocat instanța de judecată

Români măcelăriți în Belgia. Evenimentele au șocat instanța de judecată

Scene halucinante în Belgia, unde opt muncitori români au avut parte de trauma vieții lor. Aceștia au fost bătuți cu bâte și amenințați cu arma de către patronul lor. Belgianul și-a luat și doi prieteni în ajutor. Întreg scandalul a avut loc doar pentru românii au cerut să fie plătiți corespunzător.  

Doi dintre români au fost bătuți atât de brutal, încât au ajuns la spital cu răni grave. Cei trei atacatori riscă peste 2 ani după gratii. Teoretic, bine-nțeles.

Luni, tribunalul din Anvers a examinat cazul unei bătăi violente din 2017. Trei bărbați au dat apoi buzna într-un apartament în Deurne și au provocat răni grave celor care stăteau acolo, adică 8 muncitori români, toți membri ai aceleiași familii.

Este vorba, de fapt, despre un conflict deschis între angajații și managerii unei firme de construcții. „Clienții mei sunt lucrători români de construcții care au fost exploatați de administratorul companiei de construcții”, a explicat avocatul victimelor. „Au trebuit să muncească până la 60 de ore pe săptămână pe un salariu minim absolut, potrivit hln.be.

Șederea lor a fost, de asemenea, inumană. 8 omeni au stat într-un apartament minuscul”, a adăugat în instanță avocatul românilor. Muncitorii, membrii ai aceleiași familii, s-au revoltat și au început să ceară un salariu corect, văzând că munca lor este dificilă pentru banii primiți, și nici condițiile de cazare nu erau cele promise. Nemulțumit de revolta lucrătorilor români, în seara de 18 spre 19 iulie 2017, conflictul dintre patron și români a atins cote alarmante, notează stiridiaspora.

Românii, băgați în spital de belgieni

Managerul și alți doi însoțitori au invadat în acea noapte, înarmați cu o armă și o bâtă de baseball, apartamentul angajaților lor din Deurne. Potrivit rechizitoriului întocmit, aceștia s-au năpustit și i-au atacat și lovit pe ocupanții apartamentului, amenințând chiar și cu arma.

În timpul luptei, unul dintre muncitori, mai în vârstă, a suferit o vătămare majoră la nivelul capului. Fiul bărbatului a avut răni pe tot corpul și a ajuns de urgență la spital. Alți doi rezidenți au reușit să fugă din clădire. Poliția l-a găsit pe unul dintre bărbați, rănit, în grădină. Celălalt bărbat a fost găsit, plin de sânge, la câteva blocuri distanță, relatează hln.be.

Procurorul a constatat că managerul și cei doi însoțitori au întreprins o „expediție punitivă” folosind forța excesivă. Avocatul a cerut celor trei bărbați închisoare doi ani și 2 luni de închisoare. Pârâții doresc achitarea. Potrivit avocatului lor, a existat într-adevăr o luptă, dar nu este foarte clar cine a jucat ce rol. Hotărârea definitivă se va dicta pe 24 martie