Evenimentul Zilei > Social > Români, luați-vă adio de la reduceri în magazine! Senatul a adoptat deja OUG
Români, luați-vă adio de la reduceri în magazine! Senatul a adoptat deja OUG

Români, luați-vă adio de la reduceri în magazine! Senatul a adoptat deja OUG

Românii își pot lua adio de la reduceri în magazine. Senatul a adoptat deja OUG care să reglementeze acest aspect al cumpărăturilor.

Românii trebuie să își ia adio de la reduceri. Din păcate, Senatul a adoptat de OUG în această privință. De acum înainte, magazinele nu mai au voie să facă lichidări de stoc oricând.

O nouă Ordonanță de Urgență le interzice comercianților să introducă când doresc produse pentru soldare.

Bineînțeles, vor mai exista de reduceri, doar că nu la fel de des ca până acum. În noul proiect de lege sunt prevăzute două perioade pe an.

În timpul acestor intervale stabilite de fiecare comerciant, acesta are dreptul să introduce ce produse dorește pentru soldare.

Produsele trebuie să respecte anumite norme clare. De exemplu, nu poate fi oferit un produs ce nu s-a mai aflat până atunci în oferta comerciantului.

Cu alte cuvinte, spre soldare vor fi oferite doar produsele care au mai făcut parte din stocul magazinului. De asemenea, durata acestor intervale de reduceri nu pot depăși 45 de zile.

Decizia de a adopta această OUG a fost aprobată în unanimitate cu un număr total de voturi de 135 „pentru”. Motivarea din spatele acestei decizii ține de situația epidemiologică din țară, cauzată de Covid-19.

Adio reduceri în magazine?

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.210/2020 pentru modificarea OUG 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă a fost adoptat, luni, în plenul Senatului, cu unanimitate de 135 de voturi „pentru”.

Potrivit respectivei OUG, „vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, cu o durată maximă de câte 45 de zile fiecare, cu condiţia ca produsele propuse pentru soldare să fie oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date”.

Măsura este luată în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Senatul e prima cameră sesizată, scrie Agerpres.

Cel mai probabil românii vor fi nemulțumiți de această decizie, întrucât majoritatea urmăresc astfel de reduceri, care până acum erau chiar și săptămânale.

Pentru că în ultima perioadă au existat mai multe scumpiri ale alimentelor și nu numai, această decizie nu va fi privită cu ochi buni de majoritatea persoanelor.