Uciderea brutală a unei capre de Angora, gestantă, vine la câteva săptămâni după ce o oaie gestantă a fost găsită moartă, înjughiată, în tufișurile aceleiași grădini zoo.

Cei doi bărbați au fost arestați. Ei sunt acuzați de furt și ucidere a unei capre la zoo, spun autoritățile din Berlin, acesta nefiind însă primul caz de acest gen.

Polițiștii au arestat, acum două zile, doi români, în timp ce fugeau sărind gardul parcului zoo Haseheide, un loc unde părinții își duc copii pentru a putea privi animalele sau a călări poneii, scrie Deutsche Welle.

Unul dintre bărbați a fost găsit cu un cuțit asupra lui, cu urme de sânge. În apropiere, polițiștii au găsit un rucsac cu picioarele animalului și o pereche de mănuși pline de sânge, a scris publicația Berlin Morgen Post.

O capră albă de Angora, pe nume Lily, a fost găsită cu gâtul tăiat și părți ale corpului separate, într-un act brutal care a amintit de recent incident similar.

Polițiștii nu știu încă sigur dacă este vorba despre același autor, dar în urmă cu trei săptămâni, o oaie gestantă, pe nume Rose, a fost găsită măcelărită în niște tufișuri în apropiere. În acel incident, Rose și o altă oaie au fost aruncate peste gardul de 2,3 metri înălțime.

Un îngrijitor de la zoo a găsit corpul mutilat al oii, în timp ce o înrijea pe cealaltă oaie, Emma, care avea picioarele rupte.

Capra Lily era gestantă și urma să nască trei pui în următoarele trei săptămâni”, a declarat Ursula Laumann, o purtătoare de cuvânt a Uniunii Instituțiilor Sociale, care manageriază grădina zoologică.

Autoritățile i-au inculpat pe cei doi români pentru masacrul ilegal și furtul unei arme. Ei rămân în arestul poliției.