”Un bărbat care a fost înjunghiat pe o stradă din Birmingham și a murit a fost descris ca fiind “un soț iubitor” de familia sa. Marian Savu, în 43 de ani, a fost înjunghiat în Perry Villa Drive, Perry Barr, pe 2 martie și declarat mort la locul faptei. Erlin Hasa, în 34 de ani, fără locuință fixă, a fost acuzat de crimă și urmează să fie trimisă la Birmingham Crown Court pe 9 martie.

Crimă la Birmingham. Un român ucis pe stradă în jurul orei 03:50 GMT

Doi bărbați, în vârstă de 21 și 30 de ani, care au fost arestați sub suspiciunea de crimă, au fost eliberați pe cauțiune pe măsură ce ancheta continuă, a declarat poliția. Un bărbat de 21 de ani, reținut și sub suspiciunea de omor, a fost eliberat în continuare, în așteptarea continuării cercetărilor. Domnul Savu a fost atacat în jurul orei 03:50 GMT, a precizat poliția. Într-o declarație dată publicității de poliție, familia sa a declarat: “Era un soț iubitor și cel mai bun tată pentru copii”, relatează BBC .

Soția sa este devastată și spune că Marian era un „soț iubitor și cel mai bun tată”. Ghinionul său a fost că a s-a aflat în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Atacatorii l-au înjunghiat cu sânge rece și l-au lăsat apoi să agonizeze la pământ, relatează Antena 3.

Oamenii legii din Marea Britanie cer ajutorul populației în privința unor eventuale informații

Din primele informații transmise de poliție, un bărbat a fost acuzat de crimă, în timp ce alte trei persoane au fost reținute ca fiind suspecte de crimă și eliberate anterior pe cauțiune, în așteptarea unor investigații suplimentare care să ateste cine este adevăratul criminal.

Până la elucitarea completă a cazului, oamenii legii din Marea Britanie cer în continuare ajutorul populației care a putea oferi mici indicii despre crima ce a avut loc la începutul aceste luni, la scurt timp după ce un alt român, taximetrist de meserie, și-a găsit sfârșitul în aceleași condiții. Astfel, oricine deține informații este rugat să îi contacteze pe polițiștii britanici la west-midlands.police.uk, între orele 8:00 și miezul nopții sau să sune la 101 la orice oră, mai precizează sursele.