Evenimentul Zilei > Social > Bogdan Oprea a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al ministrului Sănătății
Bogdan Oprea a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al ministrului Sănătății

Bogdan Oprea a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al ministrului Sănătății

Demisie la nivel înalt. Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a demisionat din funcție. Bogdan Oprea și-ar fi justificat decizia, conform surselor din Ministerul Sănătății, prin ”nepotrivirea de viziune” privind reformarea Ministerului Sănătății.

Bodgan Oprea a demisionat din funcția de purtător de cuvânt al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Surse din Ministerul Sănătății au declarat că motivul a fost „nepotrivirea de viziune în ceea ce privește reformarea în mod constructiv a Ministerului Sănătății”, relatează Antena 3.

Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al ministrului Sănătății, a demisionat. El a fost numit în funcție la 27 ianuarie

Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a numit pe Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al președintelui Traian Băsescu, pe 27 ianuarie, în funcția de consilier cu atribuții de purtător de cuvânt. Prezentul caz nu este singular. Sânziana Sumbasacu, consilier personal la Ministerul Sănătăţii şi-a dat demisia.

„Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a numit (…) în funcția de consilier la Cabinetul Ministrului, cu atribuții de purtător de cuvânt, pe Bogdan Oprea, specialist în comunicare în administrația publică la nivel înalt și cadru universitar cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu. Bogdan Oprea are licență de paramedic și însoțește, ca voluntar, ambulanțele care deservesc comunitatea în care trăiește”, a anunțat, printr-un comunicat, Ministerul Sănătății.

”Revin la cariera mea didactică”, a spus, pe Facebook, Bogdan Oprea

Bogdan Oprea are o experiență de aproape 10 ani în administrație publică. El a mai fost, printre altele, consilier de rang înalt al UE pentru comunicare și vizibilitate în cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, purtător de cuvânt al președintelui României, Traian Băsescu, sau al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Bogdan Oprea este din 2007 cadru universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București și a obținut licența de paramedic SMURD în anul 2017.

Resemnat și mulțumit de decizia luată fostul purtător de cuvânt a realizat și o postare pe Facebook în acest sens. „De astăzi, revin exclusiv la cariera mea didactică, de cercetare și la proiectele de voluntariat care m-au îmbogățit atât de mult sufletește în ultimii ani. Colaborarea mea cu Ministerul Sănătății încetează. Îi mulțumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru colaborarea din toată această perioadă și pentru prietenie și-i doresc mult succes în procesul de reformă atât de necesar pe care și l-a asumat cu curaj”, a scris Bogdan Oprea pe Facebook.