Evenimentul Zilei > Actualitate > Roger Moore despăgubit de Daily Mail
Roger Moore despăgubit de Daily Mail

Roger Moore despăgubit de Daily Mail

După ce în octombrie tabloidul a publicat o informaţie falsă potrivit căreia fostul agent 007 ar fi "pipăit" o tânără în timpul turnării filmului din seria James Bond "For Your Eyes Only" din 1981, actorul britanic Roger Moore va primi despăgubiri de la ziarul Daily Mail şi de la versiunea sa digitală Mail Online, relatează agenţia locală PA citată de EFE.

Daily Mail a publicat ştirea sub titlul “Spy who 'groped' me” ("Spionul care m-a pipăit") într-un joc de cuvinte la titlul filmului din seria James Bond, al cărui personaj a fost interpretat de Moore între 1973 şi 1985 – "The Spy Who Loved Me" ("Spionul care m-a iubit") din anul 1977, informează Agerpres.

"Ziarul a afirmat că Sir Roger ar fi pipăit-o pe tânăra de 21 de ani Debbie Newsome în timpul turnării filmului "For Your Eyes Only" şi că i-ar fi făcut o serie de avansuri fizice indecente", a explicat avocata lui Roger.  Ea a mai spus că acuzaţiile sunt false şi "lipsite de temei" şi că "i-au făcut mult rău lui Sir Roger".

Associated Newspapers a acceptat sentinţa şi i-a cerut scuze actorului pentru "suferinţele şi ruşinea pricinuite atât lui cât şi familiei sale".

În urma deciziei Curţii Supreme din Londra, Roger Moore va primi de la grupul editorial Associated Newspapers, cel care deţine Daily Mail, o compensaţie a cărei suma nu a fost dezvăluită.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.