Nicolae Robu s-a declarat, marți, optimist în ceea ce privește sprijinul pe care-l va primi Timișoara de acum încolo din partea Guvernului Orban, pentru marile proiecte. Edilul a anunțat că i-a solicitat lui Ludovic Orban în mod oficial, încă de ieri, să dea drumul rapid la câteva dintre cele mai importante obiective, având în vedere că peste nici doi ani orașul de pe bega va fi Capitală Culturală Europeană.

”Îl rog pe domnul premier să intervină pentru centura sud, să înceapă să fie construită. Este nepermis să se stea în acest blocaj, pentru că cercetarea arheologică nu se întâmplă pe tot traseul de 25 de kilometri, ci în opt puncte unde se impune descărcare arheologică. Doar fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, se pare că nu a știut asta, că trebuie să dai drumul la lucrări și în momentul în care ai descoperit ceva, începi punctual în zonă cercetare arheologică.

Este nepermis ca acum, când s-ar fi putut lucra de multișor, să ți totul pe loc. Demult ar fi trebuit să se lucreze efectiv la centură și să se depună toate eforturile ca în 2021, nu în 2022, măcar o bună parte din centură să fie dată în folosință pentru a descărca traficul din Timișoara. Noi avem probleme mari, iar până nu avem o centură, tot greu ne va fi”, a declarat Nicolae Robu. Primarul a cerut sprijin și pentru tronsonul de nord-vest al centurii,  precum și pentru autostrada Timișoara – Belgrad.

”Importanța conectivității Timișoarei în toate direcțiile este esențială și acestea trebuie să fie priorități. Sunt convins că pentru guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, vor fi priorități”, a declarat Robu.

Foto: Adrian Pîclișan