Evenimentul Zilei > Actualitate > RISCANT. Decât să mănânci gălbenuș de ouă mai bine fumezi
RISCANT. Decât să mănânci gălbenuș de ouă mai bine fumezi

RISCANT. Decât să mănânci gălbenuș de ouă mai bine fumezi

Un grup de cercetători de la Universitatea Western Ontario, Canada sunt de parere ca oamenii care consumă galbenuș de ou se expun unui risc foarte mare.

Ei sunt de părere ca galbenușul oului provoaca întărirea arterelor, crescând riscul de arteroscleroza, maladie cardiovasculară caracterizată prin depunerea de depozite ateromatoase la nivelul arterelor mijlocii și mari, relatează site-ul lyla.ro.

Potrivit cercetătorilor, aceste depozite conţin colesterol, material lipidic și lipofage, care dezbină structura celulară a arterei și o întăresc. La fel ca și în cazul fumătorilor, efectele acestei boli care este favorizată de consumul de gălbenuș de ou sunt crunte la nivelul sistemului circulator, având în vedere ca arteroscleroza este cauza principală a mortalității în țările vestice.

Pentru a ajunge la concluziile mai sus menționate, au fost monitorizați 1231 de barbăți si femei cu media de vârsta de 61 de ani. Cercetatorii au demonstrat astfel ca riscul de arteroscleroză crește semnificativ în cazul persoanelor care fumează sau consumă regulat ouă.