Evenimentul Zilei > Justitie > „Rezistul” Cristian Dide, arestat preventiv pentru 30 de zile. Acuzații deosebit de grave
„Rezistul” Cristian Dide, arestat preventiv pentru 30 de zile. Acuzații deosebit de grave

„Rezistul” Cristian Dide, arestat preventiv pentru 30 de zile. Acuzații deosebit de grave

„Rezistul” Cristian Dide, acuzat și reținut pentru trafic de droguri, a ajuns marți în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. El a primit mandat pentru 30 de zile în spatele gratiilor.

Dide a fost ridicat, luni, de ofițerii de la Crimă Organizată, chiar din trenul cu care plecase spre Rădăuți, acolo unde era așteptat la un proces.

Ridicat pentru trafic de droguri

Conform Poliţiei Române, marți au avut loc mai multe percheziții într-o operațiune antidrog în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi. Printre cei vizați s-a aflat și Cristian Dide, celebru protestatar #Rezist, acuzat că ar fi cumpărat canabis din țară și din străinătate.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor. Acestea au fost trimise la laborator pentru a fi identificate cu exactitate.

Mai exact, lider al ONG-ului „Evoluție în Instituție”, dar și cunoscut participant la protestele #Rezist din Capitală, Cristian Dide a fost coborât din trenul cu care plecase spre Rădăuți, acolo unde era așteptat la un proces, și dus de mascații de la Crimă Organizată la locuinţa sa din Voluntari.

„Cristian Dide a procurat din afara țării, dar și de pe teritoriul României, cantități de cannabis, pe care le-a deținut și distribuit prin intermediul unor societăți de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete către DIICOT – Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași”, a informat Biroul de Presă al DIICOT.

Prietenii „rezistului” au aruncat cu făină și iarbă în clădirea DIICOT

Prietenii şi susţinătorii „rezistului”, acuzat de trafic de droguri şi reţinut pentru asta, au protestat la sediul DIICOT. Au aruncat cu făină şi iarbă în clădire, pentru că îl consideră pe Dide nevinovat.

Ei au anunțat că vor veni în fiecare zi la sediul DIIICOT până când Dide va fi eliberat.

Cristian Dide este unul dintre cei mai cunoscuți protestatari, din ultimii ani, care au manifestat împotriva PSD și a guvernului condus de Viorica Dăncilă, fiind cunoscut și ca unul dintre susținătorii legalizării consumului de cannabis în România.

Pentru protestele sale, multe cu încălcarea legii, Dide a primit mai multe amenzi contravenționale, pe care nu le-a achitat, fiind obligat, mai apoi, să presteze muncă în folosul comunității.