Evenimentul Zilei > International > REVOLUȚIE pe străzile celor mai importante orașe americane. ”NU este președintele nostru”
REVOLUȚIE pe străzile celor mai importante orașe americane.  ”NU este președintele nostru”

REVOLUȚIE pe străzile celor mai importante orașe americane. ”NU este președintele nostru”

Mii de persoane tinere au invadat străzile celor mai importante orașe americane scandând lozinci anti Donald Trump, ales miercuri președintele Statele Unite, în ciuda tuturor așteptărilor, sondajelor și a votului popular care a fost în favoarea candidatei democrate Hillary Clinton.

Protestatarii din Chicago au strigat ”Nu e președintele meu” și ”F*** Trump în fața Trump International Hotel & Tower. Potrivit nbcnews.com, prin aceste ieșiri în stradă tinerii vor să-i transmită președintelui abia ales că nu-i vor permite să pună în aplicare controversatele promisiuni din furibunda campanie electorală, în special pe cele care vizează minoritățile.

„Mă aflu aici pentru că sunt șocată de cele întâmplate”, declarată Rebecca Gomez, 22 de ani, penru NBC News. ”Sunt mexicană, dar m-am născut în SUA. Mi-e teamă că oamenii nu vor ține cont de asta și vor deveni violenți”, a explicat tânăra.
 

În New York, mii de protestatari, de asemenea foarte tineri, au cântat și au bătut la tobe, în timp ce se deplasaru spre Rockefeller Center, ignorând ploaia torențială care i-a udat până la piele.

”E oribil că trebuie să facem asta”, spune Trevor Wheeler, 18 ani, din North Dakota, care însă trăiește la New York.  ”Aparțin comunității gay și cel mai frică îmi e că-mi vor pierde dreptul de a mă căsători, că mă voi teme să mă prezint exact ceea ce sunt”,  a mai declarat tânărul homosexual.

Tinerii au scandat ”Rasistul, sexistul, anti-gay-ul! Donald Trump trebuie să plece” sau ”Ne f**** pe zidul tău”.

Pe lângă Chicago și New York, proteste importante au avut loc la Seattle,  Washington, Pittsburgh, Austin (Texas), Nashville (Tennessee) etc.

Sute de bilețele cu mesaje impresionante, mobilizatoare, dar și încurajatoare au fost lipite în stațiile metroului din New York de tinerii dezamăgiți de rezultatul alegerilor prezidențiale. ”Rămâni puternic, New York! Trăim într-un frumos oraș al diversității și vom reuși să învingem ura”, scrie pe unul dintre acestea.