Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Revoluția, de la Ceaușescu la COVID: „Vom muri și vom fi liberi!”
Revoluția, de la Ceaușescu la COVID: „Vom muri și vom fi liberi!”

Revoluția, de la Ceaușescu la COVID: „Vom muri și vom fi liberi!”

Iluziile s-au spulberat. Vaccinul nu ne va elibera. Viața nu va reveni la normal. Vom continua să trăim distanțați și mascați.

Am fost duși cu zăhărelul.

„Cuțu-cuțu, Bubico, șezi mumos, mamițico! Cu mască pe botic și distanțat social la o lungime regulamentară de lesă. Acuș apare vaccinul și iar o să zburzi la Zambilica Papadopolinii”.

De la începutul epidemiei, vaccinul ne-a fost prezentat într-o aură mesianică, specifică Bisericii COVID. El urma să fie eliberatorul din robia bolii. Mântuitorul. Când va veni El, totul se va schimba și ne vom putea întoarce în raiul normalității, din care am fost alungați de virus.

„Să ne protejăm cu toții cât mai bine (…) ca să câștigăm timp până apare vaccinul sau un tratament”, spunea doctorul Virgil Musta pe 23 martie 2020.

„Tragem de timp că, poate, poate, apare vaccinul sau medicația. Abia în acel moment poți să ieși pe stradă liniștit, pentru că știi că ai făcut un vaccin și că ai anticorpi”, afirma doctorul Emilian Imbri pe 9 mai 2020.

„Pandemia este o catastrofă cu care trebuie să trăim până când găsim soluțiile pentru a avea un vaccin sau un tratament… Când vom găsi un vaccin – să dea Domnul să fie cât mai curând – vom putea să scăpăm de acest virus”, declara și Klaus Iohannis pe 7 octombrie 2020.

România nu este o excepție. Astfel de declarații le-au făcut medicii și liderii politici peste tot în lume. Cu puțină răbdare, puteți trece de cenzura Google și să le găsiți singuri.

Vaccinurile au apărut. Vreo șase, șapte, cine le mai știe numărul? Livrate pe piață în zeci de milioane de doze. Inoculările au început. Izbăvirea părea aproape. Mirosea a libertate… Ei, aș!

Experții, mereu aceiași experți, pricepuți doar să taie cheful de viață și să ungă ștreangul cu săpun, ne-au retezat-o rapid.

Semnalul deșteptării din reverie l-a dat Anthony Fauci. Pe 15 noiembrie la Fox News:

„Recomand oamenilor să nu abandoneze măsurile de sănătate publică doar pentru că s-au vaccinat.”

Gnomul medical a oferit și o explicație năucitoare:

„Chiar dacă pentru populație, în general, vaccinul ar putea avea o eficiență de 90 până la 95%, nu poți ști sigur cât de eficient este în cazul tău.”

De la o zi la alta, aceste mesaje stridente ca o sonerie de ceas deșteptător, s-au înmulțit și au devenit tot mai sonore și mai alarmante. Ele au fost preluate imediat de megafoanele presei de propagandă.

Într-un articol din 8 decembrie al New York Times, cu titlul „Iată de ce persoanele vaccinate trebuie să continue să poarte mască”, ziarista Apoorva Mandavilli scrie:

„Testele cu vaccinurile de la Pfizer și Moderna au urmărit doar să vadă câte persoane vaccinate s-au îmbolnăvit cu COVID-19. Acest lucru lasă deschisă posibilitatea ca unele persoane vaccinate să se infecteze fără a avea simptome și să poată transmite virusul fără să știe – mai ales dacă intră în contact apropiat cu alții sau încetează să poarte mască.”

Articolul îl citează pe doctorul Michal Tal, imunolog la Universitatea Stanford:

„Mulți oameni cred că, odată vaccinați, nu vor mai trebui să poate mască. Este esențial ca ei să știe că trebuie să continue să poarte mască, deoarece ar putea fi în continuare contagioși.”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE