Un polițist american a fost concediat și ulterior arestat pentru că a trimis mai multe mesaje nepotrivite victimei unui viol, de al cărei caz s-a ocupat.

Ofițerul de poliție din statul american Carolina de Nord  Paul Matrafailo a vorbit cu victima în așa fel încât „a făcut-o să se simtă inconfortabil”, se arată  în scrisoarea de concediere, relatează BBC.

Victima, Erin Scanlon, a început să primească mesaje de la ofițer în luna martie, în unele făcându-se referire  la o listă de cumpărături online a acesteia, inclusiv un link către un site de lenjerie intimă, cu mențiunea „Câteva lucruri interesante acolo ha”.

A fost frustrant să fiu sexualizată din nou. De către un ofițer de poliție care trebuia să fie de partea mea, a declarat Erin Scanlon.

Victima a spus că unul dintre cele mai deranjante lucruri este că detectivul a văzut toate dovezile din caz, inclusiv un kit de viol și fotografii cu corpul ei. Detectivul a fost concediat în luna mai, dar cazul a fost făcut public abia în urmă cu câteva zile.

Matrafailo era detectiv în cadrul Departamentului de Poliție Fayetteville de 10 ani.În scrisoarea de concediere a lui Matrafailo sunt enumerate mai multe incidente, printre care abuz de alcool și un incident domestic privind o amenințare cu moartea.

Era detectivul care investiga cazul de viol al victimei, în septembrie 2016, conform scrisorii de demitere.