Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, descinderile au fost efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

„În cadrul activităţilor efectuate pentru prevenirea şi limitarea efectelor pandemiei determinate de infecţia cu virusul Covid-19, poliţiştii au efectuat, astăzi, patru percheziţii în municipiul Piteşti, la o unitate spitalicească şi la domiciliile a două persoane fizice. Din cercetări a reieşit faptul că o persoană, în calitate de angajat al unei unităţi spitaliceşti, ar fi sustras din gestiune echipamente specifice de protecţie, pe care le-ar fi remis către diverse persoane fizice”, se precizează în comunicat.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe materiale de protecţie – măşti, mănuşi, soluţii dezinfectante – de la domiciliile celor două persoane fizice.

Poliția Română a declanșat o amplă operațiune de verificare și depistare a cazurilor legate de sustragerea unor materiale și echipamente de protecție din spitale, care ulterior ajung să fie comercializate pe piața neagră.