Evenimentul Zilei > Social > Revine ciudatul efect advers după vaccinarea împotriva Covid-19. Alertă în SUA
Revine ciudatul efect advers după vaccinarea împotriva Covid-19. Alertă în SUA

Revine ciudatul efect advers după vaccinarea împotriva Covid-19. Alertă în SUA

Conform jurnaliştilor americani, în prim-plan apare serul Pfizer. Acesta le-a provocat unor americani un gust metalic la puţin timp după vaccinare.

Vaccinarea împotriva Covid-19 readuce în prim-plan un efect advers. Alertă în SUA. În acest context, oamenii de ştiinţă au demarat un nou studiu pentru a afla cauzele care au generat acest efect advers.

Conform jurnaliştilor americani, în prim-plan apare serul Pfizer. Acesta le-a provocat unor americani un gust metalic la puţin timp după vaccinare.

În timp ce la unii a dispărut după ce au mâncat sau băut ceva, la alții a persistat chiar şi câteva zile. Nu este o noutate pentru experţii sanitari, având în vedere că nu ar fi primul vaccin cu acest efect advers.

Conform The Mirror, ceea ce a atras atenţia acum a fost mai ales durata acestui efect secundar. Un american în vârstă de 45 de ani a descris astfel senzaţia: „ca și cum ai avea nichel în gură”. Reacția ar fi apărut la doar câteva minute după ce a fost vaccinat cu o doză Pfizer.

Revine ciudatul efect advers după vaccinarea împotriva Covid-19

Pentru a schimba ceva, acesta a încercat inclusiv clătirea cavităţii bucale cu apă de gură. Degeaba! Senzația de gust metalic a fost prezentă mai mult de 24 de ore.

La rândul său, un american în vârstă de 52 de ani a descris această senzație. Totuşi, în cazul său, situaţia a fost diferită. Gustul metalic a dispărut după ce a mâncat.

Despre aceste cazuri, experții spun că este „normal” să existe o oarecare stare de rău după vaccinare. De asemenea, aceştia au completat că efectele secundare sunt la ordinea zilei. Ghidul oficial din Regatul Unit le descrie chiar ca fiind „foarte frecvente”.

Experții spun că acest gust metalic în gură a fost întâlnit și la alte vaccinuri din trecut. Mai mult, aceştia indică faptul că apariția efectelor adverse ar fi doar un semn că vaccinarea funcționează.

Totuşi, asta nu i-a împiedicat să solicite un studiu „urgent” cu privire la acest aspect, mai ales că unii oameni au raportat chiar și probleme cu auzul.